Harcsaravioli – hogy micsoda?

Borítókép: Harcsaravioli – hogy micsoda?
Finom saját készítésű halas töltött tésztakülönlegesség. Kipróbálod?

Elkészítési idő: 1 óra
Hozzávalók (22 raviolihoz):
•45deka harcsafilé
•1gerezd fokhagyma
•2evőkanál vaj
•3 kápia paprika
•3 deci sűrű tejszín
•féldiónyi vöröshagyma
•1 evőkanál tejföl
•25 deka liszt
•3 tojássárgája

1. A paprikákat vágd félbe, kapard ki a magokat és 200fokos sütőben süsd barnára. Ha kivetted a sütőből, csavard bele újságpapírba és hagyd kihűlni. Utána könnyen lejön ahéja. Kockázd fel és tedd félre.

2. A vöröshagymát vágd apróra és párold meg 1 evőkanál vajon. Add hozzá apaprikát, öntsd fel tejszínnel és főzd 15 percig. Keverd hozzá atejfölt, sózd és pürésítsd a mártást.

3. A halat vágd fel kis kockákra. 2 evőkanál vajat forrósíts fel, reszeld bele afokhagymát, majd süsd meg a halat.

4. A lisztből és atojásból gyúrj rugalmas tésztát. Tésztagéppel nyújtsd ki pár milliméter vékonyra, vágd négyfelé. Két lapra halmozz kis kupacokban halat, majd fedd le őket egy-egy tésztalappal.

5. Derelyevágóval vágd körbe a halkupacokat.

6. Forró vízben főzd meg a raviolikat. A paprikamártással tálald.

Recept és fotó: Studer-Tüske Veronika