Téli menü azoknak, akiknek igazán szükségük van rá

Borítókép: Téli menü azoknak, akiknek igazán szükségük van rá Forrás: Generali
Friss bejgli és mézeskalács-illat, roskadásig pakolt ünnepi asztalok, tömött hűtők, laktató ebédek és vacsorák - sokunknál részben az étkezésekről is szól az ünnepi időszak. Ám ez sajnos nagyon sok családnak nem adatik meg. Nekik már gyakran az is nehézséget okoz, hogy a mindennapi étkezéseket megoldják – pláne a hosszúra nyúló téli szünetben. A The Human Safety Net program adománygyűjtésének fókuszában idén a nehéz helyzetben élő kisgyermekes családok állnak.

A The Human Safety Net az egymást segítő emberek globális mozgalma, többek között kisgyermekes családokat támogat – mert együtt még többet tehetünk egymásért, mindannyiunkért.

A Generali a Biztonságért Alapítvány programjának idei célja az, hogy adománygyűjtéssel megkönnyítse a hosszú téli szünetben a menü összeállítását a rászoruló, kisgyermekes családok otthonaiban. Ebben a több, mint két hétben ugyanis a gyermekek otthon, és nem az iskolában, óvodában étkeznek.

A gyűjtéshez december elejéig bárki csatlakozhat: a cél olyan csomagok összeállítása, amelyekből könnyedén varázsolható egy-egy főfogás, reggeli vagy vacsora a családok asztalára.

Forrás: Generali
Kattints a képre és adományozz TE is a rászoruló családoknak!

Mivel segítheted a gyűjtést?

A legnagyobb segítséget jelenleg a tartós élelmiszerek jelentik, csomagokba rendezve.

Például egy paradicsomos tésztás ebédhez: tetszőleges száraz tészta, különféle tésztaszószokkal; a gyerekek reggelijéhez: gabonapehely és tartós tej, vagy egy tejbe grízhez: búzadara, tartós tej, cukrozott kakaó. Segítséget jelentenek a konzervek: májkrém, tonhal, melegszendvics krém; a zacskós leves, de az édességek, kekszek is.

Az adománygyűjtés december 4-ig tart.

Az adománygyűjtés helyszíneit >> ide kattintva találod!

Forrás: Generali

A beérkezett adományokat az Otthon Segítünk Alapítványon keresztül juttatja el a The Human Safety Net a családok számára.

Tegyük szebbé együtt a rászoruló családok számára az ünnepi időszakot - csatlakozz te is a The Human Safety Net kezdeményezéséhez!