Nagyon várt szakácskönyv

Borítókép: Nagyon várt szakácskönyv
Két cica konyhája gasztroblog sokunk kedvence. Elérhető alapanyagok, könnyű receptek... És végre szakácskönyv formában is elérhető!

Megjelent Bezselics Ildikó a Két cica konyhája bloggerének első szakácskönyve Örömfőzés a mindennapokra címmel.

Ízelítőül - mi más - mint egy isteni téli recept ildikó ajánlásával: "Ez egy könnyű almakrém, ami illik az ünnepi hangulathoz"

Fűszeres almahab


Előkészítés: 25 perc
Elkészítési idő: 25 perc
Nehézségi fok: 2

Hozzávalók

1 kg alma
4 tojásfehérje
1 evőkanál méz
mokkáskanál őrölt szegfűszeg
1 marék mazsola rumba áztatva
1 deci cider
100 g fekete csokoládé

Az almákat megtisztítjuk, kimagozzuk, és félbevágva 160 fokos sütőben megsütjük(15 perc).
Ha félig kihűlt, feldaraboljuk majd botmixerrel pürésítjük, és egy deci almacidert adunk hozzá, majd a végén mézzel édesítjük.
A tojásfehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, és hozzákeverjük a teljesen kihűtött almakrémhez, és tálkákba vagy poharakba adagoljuk.
A csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk, és vékony rétegben bevonjuk vele a kiporciózott almakrémet, majd a tetejére szórjuk a rumba áztatott mazsolát.


256 oldal / Ára: 3990 Ft

A Két cica konyhája népszerű gasztrobloggerének első, rendhagyó szakácskönyve anyáknak és lányaiknak, azoknak, akik most ismerkednek a gasztronómia alapjaival, és persze haladó konyhaművészeknek is. Szakácskönyv az ünnepekre és a hétköznapokra, benne a ropogós malaccsülöktől a normandiai almatortáig szinte minden. Örömfőzés a mindennapokra.

www.athenaeum.hu
https://ketcicakonyhaja.blog.hu/?token=801d40b8bd24e6494577caf938a51737