Nagyon várt szakácskönyv
Megjelent Bezselics Ildikó a Két cica konyhája bloggerének első szakácskönyve Örömfőzés a mindennapokra címmel.
Ízelítőül - mi más - mint egy isteni téli recept ildikó ajánlásával: "Ez egy könnyű almakrém, ami illik az ünnepi hangulathoz"
Fűszeres almahab
Előkészítés: 25 perc
Elkészítési idő: 25 perc
Nehézségi fok: 2
Hozzávalók
1 kg alma
4 tojásfehérje
1 evőkanál méz
mokkáskanál őrölt szegfűszeg
1 marék mazsola rumba áztatva
1 deci cider
100 g fekete csokoládé
Az almákat megtisztítjuk, kimagozzuk, és félbevágva 160 fokos sütőben megsütjük(15 perc).
Ha félig kihűlt, feldaraboljuk majd botmixerrel pürésítjük, és egy deci almacidert adunk hozzá, majd a végén mézzel édesítjük.
A tojásfehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, és hozzákeverjük a teljesen kihűtött almakrémhez, és tálkákba vagy poharakba adagoljuk.
A csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk, és vékony rétegben bevonjuk vele a kiporciózott almakrémet, majd a tetejére szórjuk a rumba áztatott mazsolát.
256 oldal / Ára: 3990 Ft
www.athenaeum.hu
https://ketcicakonyhaja.blog.hu/?token=801d40b8bd24e6494577caf938a51737