Orvosok, ápolók üzenetei a kórházból: mi értetek dolgozunk, ti maradjatok otthon értünk

Borítókép: Orvosok, ápolók üzenetei a kórházból: mi értetek dolgozunk, ti maradjatok otthon értünk Forrás: @KKMPutrajaya, @MyAman_Malaysia / Instagram
A koronavírus elleni küzdelem első sorában harcolnak a fertőzés ellen, és csak annyit kérnek tőlünk, hogy tartsuk be a szociális távolságtartás szabályait. Orvosok, nővérek üzenetei az intenzív osztályról és máshonnan.

Abban talán mindenki egyetért, hogy rendkívül hálásak lehetünk az egészségügyi dolgozóknak ezekben a nehéz időkben, akik a saját épségüket kockáztatva néznek farkasszemet a koronavírussal. Sokan közülük hétszámra nem látják a családjukat – teljes joggal, hiszen nem akarják továbbadni nekik az esetleges fertőzést. Képzett egészségügyi szakemberből nincs olyan sok, ahogy kórházi ágyból, megfelelő orvosi műszerből és segédeszközökből sincs. Ők most a szűk keresztmetszet.

Ezek az orvosok most a világ minden pontjáról, egyesével-kettesével-csoportokban könyörögnek szelfik és A4-es papírokra írt üzenetek formájában, hogy könnyítsük meg a munkájukat és maradjunk otthon, ezzel megmentve a magunk és mások életét: