Emberkísérlet: Anyukám ízlése szerint öltöztem öt napig, ez lett az eredménye

Borítókép: Emberkísérlet: Anyukám ízlése szerint öltöztem öt napig, ez lett az eredménye
Elég tanulságos kísérletnek vetette alá magát a joy.hu munkatársa.

A címet elolvasva annyit kérdezhetnél: MIÉRT? Miért akar egy huszonéves nő az anyukája ízlése szerint öltözködni egy napig is, ha nem Victoria Beckham gyermeke? (Bár, ha Victoria elsőszülött lánya lennék, akkor biztos, hogy az ő ízlését is épp úgy megszólnám, mint bárki a saját anyukájának ruhatárát.)

A válasz a kérdésre egészen egyszerű. Nagyjából 5-6 éve tart anyukámmal ez a vitánk. Ha meglát egy ujjatlan felsőben, azonnal indul a rikács, hogy miért nem lehet nőiesen felöltözni, ha totál feketében vagyok (mint hetente többször), akkor az a baj, hogy nem elég színes a szett, ha pedig crop topban indulok el valahova vagy egyáltalán megnézek egyet egy üzletben, akkor emlékeztet, hogy elmúltam már 18 éves, és ugyanez a helyzet a kiszakadt térdű farmerekkel is.

Akkor mit kéne hordanom? - Szól a jogos kérdés minden alkalommal.
Nyilván BLÚZT. - Szól a válasz, amitől azonnal kiráz a hideg.

Nyáron a lenvászon anyag említése is elég gyakori, hiszen mennyivel jobb is egy lenvászon blúz, mint egy rövidgatya fehér pólóval. Még szerencse, hogy ennek a szerintem rémes anyagnak tavasz elején pont nincs szezonja, így az emberkísérletemből kimaradhatott. Mert, hogy belevágtam egy ilyenbe.

Kíváncsi voltam, vajon tényleg komolyabban vesznek-e, ha összefogom a hajamat, illetve, ha inget húzok a kedvenc pólóim helyett.

Mivel alapból fiatalabbnak tűnök, mint a korom, és rendszeresen megkapom, hogy tuti 18 sem múltam még el (pedig már 9 éve, hogy megtörtént) nagyon nevetségesnek érzem magam minden olyan szettben, ami komolyabbá vagy öregessé tesz, így eléggé félve indultam neki a kísérletnek.

Első nap

Pont egy sajtórendezvényre sikerült időzíteni az első kísérleti napot, ahová amúgy is csinosan kell érkezni. Biztosan kíváncsian várod, hogy vajon felvettem-e a kedvenc blúzomat, így gyorsan spoilerezek: igen. Konttyal, fekete, bő ujjú ingben érkeztem a rendezvényre, aminek a nyakán fura virágok vannak, és egy stylist ismerősöm meg is jegyezte

Milyen jó ez a hatvanas évek szett. Pont azért tetszik, mert iszonyúan nem illik hozzád.

Köszi, ez tök kedves, pont ilyen bókra vágytam. Azt hiszem az első napot nem sikerült úgy indítani, hogy megszeressem tőle ezt a komoly öltözködést.

Második nap

Anyukám kedvencét, az apácaruhát választottam. Szerinte komoly és üzletasszonyos, de...

a cikk ide kattintva folytatódik!