Hogyan kavarodtam össze egy harminc évvel idősebb férfival

idősebb férfi,szerelem,
Forrás: pikist.com

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

M

Márta összejött egy tanárjával az egyetemen. Megérte? Elmeséli.

Egyetemista voltam vidéken, amikor bombaként robbant a hír: elválnak a szüleim. A családi kémia már jó ideje nem volt a régi, de a húgommal azért reménykedtünk benne, hogy majd elrendezi az élet valahogy, ahogy a középkorúakat szokta. El is rendezte, csak nem a mi ízlésünk szerint. Édesanyám hangja határozott volt a telefonban: apu már ki is költözött, ment a szeretőjéhez, ő pedig böngészni kezdte a hirdetéseket, mert most, hogy az az állatgyűlölő végre nincs a háznál, rendelhet magának egy kiskutyát.

Letettem a telefont, és azonnal tárcsáztam Farkas számát.

Farkas a társadalomtudomány szak egyik docense volt: a tanárom. Nálam körülbelül harminc évvel lehetett idősebb, és fél éve flörtölt velem. Ma már jóval többet tudok a dolog természetéről, de „udvarlása” akkor csak kitartóan birizgálta a hiúságomat. Volt ugyan egy korombéli barátom, de Farkas, a szálfaegyenes, tisztes őszes halántékú lángelme, akinek az előadásai izgalmasabbak voltak, mint az összes többi oktatónak együttvéve, akinek a szemében csak úgy lobogott a tűz, felforralta a véremet, és csekélyke önbizalmamat a csillagokig emelte.

Farkas más hallgatóknak is bejött, de ő pont engem szúrt ki. Elég jól néztem ki akkoriban, bizonyára könnyen észrevett a bakancsos, farmeros, sminktelen tömegben. Egy idő után kifejezetten hozzám beszélt az előadásokon, tekintete a bőrömet perzselte. Néha közel jött, és megérintette a vállamat. A folyosón megállított, kérdezett valamit, lezseren a falnak dőlve beszélgetést kezdeményezett az egyetemi életről, a menzáról, az órái színvonaláról. Tamás, a barátom nem szerette ezeket a jeleneteket. Mit akar tőled ez a csöcsörésző vénember, kérdezte. Ugyan, mit vagy féltékeny, csak dumálunk, válaszoltam ingerülten, de persze tudtam, hogy hazudok neki.

Amikor kiderült, hogy a családi otthon örökre feldúlva, és engem már csak egy csonka vár, ha hazamegyek, nem Tamást hívtam, hanem Farkast. Potyogtak a könnyeim, fájt a szívem, bármit megtettem volna, hogy gyors helyreállítását érjem el a világrendnek. Farkas körülbelül két hete adta meg a számát: az egyik zéhám sarkába írta fel, „csak ha magyarázatot szeretne kérni a dolgozatához”, fűzte hozzá szóban.

Sic itur ad astra. Este találkoztunk egy eldugott, távoli kávézóban. Iszonyú megértő és kedves volt. Végighallgatta a történeteimet apámról, aki sosem bírta a farkát a nadrágjában tartani (persze nem így fogalmaztam), az anyámról, aki elfelejtette, mi az, hogy élet, és a húgomról, aki nemrég jött le a heroinról, és mindenki drukkol, hogy átmenjen az érettségin. Ő is mesélt nekem, én meg elájultam a megtiszteltetéstől: a csúcsoktató a bizalmába fogad! Fél éve külön élt a feleségétől és a kisfiától, és esténként egyedül kucorgott a legénylakásában. Romantikus látomásomban rögtön felrémlett egy fűtetlen padlásszoba, ahol ez a lírikus külsővel bíró ember dideregve ül, rágcsálja a tollszárat, és csodálatos költeményeket meg novellákat kanyarít kopott vázlatfüzetébe.

Még aznap megtudtam, hogy a vízióban fellebegő padlásszoba valójában egy nyolcvan négyzetméteres lakás a városközpontban, ahol eltervezetten keverednek az antik bútorok az Ikeás eleganciával. Farkas és én fehérbort ittunk, utána ágyba bújtunk, s bár a zsigereimben éreztem, hogy ez a pasas nem az én korosztályom, és nem is nekem való, a büszkeség és a kiválasztottságtudat elmosta a kétségeket.

Két évig voltunk együtt. Felemás két év volt: sokat tanultam benne magamról, az életről, a hierarchiában feljebb álló férfiakról. Nemcsak korban járt jóval előttem, de a tanárom is volt, ennek megfelelően a viszonyunkat titkolni illett az egyetemen. Nem jártam az óráira, ha csak tehettem, másnál vizsgáztam. A folyosón nagy ívben kerültük el egymást, olyan helyekre, ahol a diákság, vagy Farkas kollégái megfordulhattak, nem jártunk.

A privát terébe nem engedett be.

A gyerekeiről szűkszavúan mesélt ugyan néha, de fel sem merült, hogy bemutasson nekik. Ha a feleségével találkozott, azt a belügyének tekintette, nem kérdezte, bánom-e, fáj-e, a közös dolgaikat soha nem hozta szóba. Szeretettel bánt velem, de mindig volt a stílusában valami flegma, valami alig megfogható lekezelés, ha hozzám fordult. A kezdeti viharosabb időszak után a szex is elapadt. Sosem derült ki pontosan, mit akart tőlem valójában. Nem mutogatott társaságban, nem voltam az ágyasa, nyilván szellemi partnernek sem voltam alkalmas. Furcsa volt a „barátságunk”: csak úgy voltam neki, mellette, funkciótlanul, mint egy porfogóvá aljasult, de kegyeletből megtartott hajasbaba.

Ezért volt furcsa, mennyire kiborult, amikor két év után szakítottam vele, és mennyire nem értette, miért nem akarok vele többé találkozni. Ő erre nem számított, hajtogatta kétségbeesve. De hát te magad is mondtad, hogy nem tarthat örökké a kapcsolatunk, idéztem gyakran ismételt axiómáját, amivel többször alaposan megsebzett. Igen, igen, de én szeretlek, sírdogálta. Ez a beérkezett, tiszteletteljes ember azt se tudta, kicsoda, és mit akar az élettől. Megsajnáltam. Annyira béna volt, ahogy álltam 22 évesen a gazdagon berendezett nyolcvan négyzetméteres legénylakás közepén, és megértően simogattam egy hajlott derekú, pápaszemes férfi hátát, aki tulajdonképpen az apám lehetne.

Körülbelül egy év múlva Tamással kávézni mentünk. Közben a húgom leérettségizett, én lediplomáztam, a fővárosi ház kertjében várt egy aranyos kis bernáthegyi kölyök. Hamar találtam munkát is. Az életem sínre került. Tamás akkor már vőlegény volt, és régesrég fütyült rám. Azért azt elmesélte, hogy amikor átpártoltam Farkashoz, feldúltságában nem bírta megállni, és odament hozzá az egyetem udvarán. Miért, tanár úr, miért kellett ő magának, kérdezte könnyek között. Farkas vállat vont. Fiatalember, ha az én koromban lenne, higgye el, megértené, válaszolta. Érted, mondta Tamás, képes volt elérni, hogy azt gondoljam, igaza van. Tényleg azt gondoltam. Nagy franc ez a Farkas.

Egyetértettünk.

A tanár úr fél évvel később már egy másik diáktársammal járt, aki annyi idős volt, mint én, amikor összejöttünk. Bár igyekszenek eltitkolni, az egész egyetem tudja. Gondolom, akkor se volt másként, amikor én voltam a hajasbabája.

Lehetséges fizikai tünetek, amikkel a tested a szakításra reagál:

Nézd meg a galériánkat>7 kép
7 fizikai tünet, amivel a tested a szakításra reagál
Tovább olvasok
Kép
Ha nincs ötleted vagy egy igazán jó tippre vágysz: ajándékötletek vegyesen az egész családnak!

Figyelem! Galériánk folyamatosan frissül jobbnál jobb tippekkel - érdemes visszanézned még később is!

Kép
Ez a WHO aktuális álláspontja a magyarországi koronavírus helyzettel kapcsolatban

Ledia Lazeri, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) magyarországi irodájának vezetője szerint borítékolható volt a második hullámban tapasztalt robbanás, önmagában a maszk semmitől sem véd meg bennünket és a valóban biztonságos oltóanyagra is várni kell még egy kicsit.

Kép
Ajándékba, vagy „csak” magadnak: 4 dekorcucc, amit érdemes beszerezned karácsonyra

Szereted az egyedi dekortárgyakat? Akár ajándékba keresel, vagy éppenséggel a saját otthonodat szépítenéd vele, segítünk; összeválogattunk néhány, szuper ötletes karácsonyi dísztárgyat, amelyeket december 3-6. között, a JOY NAPOK Xmas Special alkalmából ráadásul kedvezményesen be is szerezhetsz.

Kép
Jennifer Lopez váratlan szettje téged is megihlet majd télre - a cipője pedig egyenesen lesokkol!

Kopizd le a stílusát: A neon színektől nem csak mi, hanem kedvenceink sem tudnak szabadulni.

Kép
Vírusterjesztő a kutya? Otthon tarthatom a gyereket a járvány alatt? A 20 leggyakoribb kérdés a koronavírusról

Az elmúlt 9 hónap alatt jópár tény napvilágra került a COVID-19 vírussal kapcsolatban. Ám számos, vírushelyzethez köthető témában, csak félinformációink vannak. Hiába a világszerte zajló kutatások sora, nyitott kérdés bőven akad. Ebben a cikkben olyan kérdéseket gyűjtöttünk össze a vírussal kapcsolatban, amik jó eséllyel a leggyakrabban feltett kérdések a neten és amikre egészen biztos, hogy többféle választ is olvastál már.

Kép
Napi horoszkóp december 2.: a Kosoknak magabiztosságra van szükségük, az Ikrek nehéz tehertől szabadulhatnak meg

A csillagok mára is izgalmas üzeneteket tartogatnak számodra, ne hagyd ki tehát a napi horoszkópodat!

Kép
Home gym: a legjobb eszközök a nappalidba

Ismét otthon edzünk, nyújtunk, erősödünk, kardiózunk, így ha eddig nem tetted, most itt az ideje beszerezni pár alapkelléket az otthoni sportoláshoz, ha már nem elégszel meg a saját testsúlyos edzésekkel!

Kép
Szívmelengető bakancslista borbarátoknak a hidegebb hónapokra

Ahogy hűvösebbre fordul az idő, úgy zárkózunk be egyre szívesebben a négy fal közé. De ezzel együtt nem kell lemondanunk az élményekről is. A legjobb, amit tehetünk, hogy a legfinomabb borokat kortyolgatva megpróbáljuk kihozni a maximumot ebből az ingerekben szegényebb időszakból. Ehhez hoztunk most 5 tuti ötletet.

Kövess minket

ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin

Előfizetés

Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy jobban megismerjük a felhasználói viselkedést és érdeklődést, valamint ezek segítségével személyre szabjuk és javítsuk a reklámokat. Weboldalunk használatával ezen feltételeket ön automatikusan elfogdja. További információkat az adatkezelési tájékoztatóban olvashat.
Megértettem