4 dolog, amikről a pasiknak tényleg fogalmuk sincs a női testtel kapcsolatban

Borítókép: 4 dolog, amikről a pasiknak tényleg fogalmuk sincs a női testtel kapcsolatban Forrás: GettyImages
Vannak dolgok, amikről mi nők egymás között sem gyakran beszélünk, nem hogy a pasijainkkal, mert tabutémának számítanak és bár a 21. században élünk, még mindig nem illik ezeket szóba hozni. Ugyanakkor megdöbbentő, mennyire nem tudják a férfiak, min megyünk keresztül, amikor menstruálunk, vajúdunk, vagy milyen érzés, ha éppen szoptatunk.

Szülési fájdalmak

A legtöbb pasinak fogalma sincs, milyen intenzív fájdalommal jár a vajúdás. Vannak, akiket nem is igazán érdekel, de sokan kíváncsiak rá, mit élhet át a feleségük, szerelmük a szülés során; ezért részt vettek egy kísérletben, amelynek során elektródákkal stimulált izom-összehúzódásokkal értek el náluk vajúdási fájdalmakat.

Mutatjuk a videót a kísérletről:

A videón látható, amint a két férfi hasára elektródákat helyeznek, melyek izom-összehúzódásokat váltanak ki. A szülési fájásokhoz hasonlóan az összehúzódások erejét fokozatosan növelik a folyamat során. Az első, gyengébb összehúzódásoknál még a férfiak is jól mulatnak, mosolyognak. Később azonban már kiabálva szenvednek és ösztönösen felveszik a jellegzetes vajúdó pózokat. A „szülés” végeztével a megviselt pasik első szava nagyjából annyi, hogy ez „szívás” és „borzalmas”.

A menstruáció

Sok férfi egyáltalán nem akar a menstruációról nyilatkozni, mert az olyan kínos dolog, mi közük hozzá. Többségük egyetért abban, hogy leginkább a szexuális életükre van hatással:

„Túl van lihegve az egész. Biztos fáj, elhiszem, de az a nagy patália, amit körülötte csaptak az eddigi barátnőim, szerintem csak színház. Havonta egy hétig elvárták, hogy lábujjhegyen közlekedjek körülöttük, és mindent megcsináljak helyettük.” (Laci, 29)

"Nekem kicsit misztikus volt mindig a menstruáció, nem rossz értelemben. Sokszor mondta a feleségem, hogy ezerszer inkább lett volna katona, mint hogy ezzel az átokkal sújtsa őt nőként az ég, mint a havi ciklusa. Fájdalmai és hangulatingadozásai voltak, nem tudott aludni. Én elhiszem, hogy tényleg nem leányálom a menstruáció. Amióta láttam megszületni a lányomat, én nem kötekszem a feleségemmel ilyen női dolgokon, az biztos.” (Dániel, 40)

A menstruáció témája ugyanakkor vicces és megbotránkoztató videók igazi tárházát is kínálja. Néha még mi is rácsodálkozunk, mennyire nincsenek tisztában vele a férfiak, mi is történik pontosan a női testben menzesz idején. A tinédzser srácok kínosan röhögcsélnek a téma említésekor, mint az alábbi videóban, de sokszor felnőtt férfiak sem tudják hová tenni a témát:

A tampon

Ha meg akarsz rémiszteni egy pasit, akkor egyszerűen csak prezentáld neki egy pohár víz és egy tampon segítségével, hogy pontosan mire hivatott és hogyan működik ez a hasznos kis eszköz. A TikTok tele van ilyen videókkal, érdemes megnézni párat mondjuk ITT és ITT! A döbbent tekintetek és sikolyok mindent visznek:

Szoptatás

Van olyan pasi, akit egyáltalán nem zavar a tény, hogy a felesége cicijét átmenetileg a közös gyermekük veszi birtokba, de sokan számolnak be róla, hogy számukra a női mell a szex szimbóluma, ezért nagyon nehezen viselik, ha a párjukat szoptatni látják és amíg a pici igényli az anyatejes táplálást, nem is szívesen érnek hozzá.

Egy barátnőm férje - amikor pár hónapos volt az első babájuk-, bevallotta, hogy szexuális értelemben őt frusztrálja a szoptatás, a párjára nem tud nőként nézni. Nem tehet róla, de egy tejet csorgató női mell számára csakis az anyaságot tükrözi. Imádja a feleségét és a kislányukat is, de amíg szoptat, nem szeretné, ha lenne közöttük szex. Az anyuka 8 hónapos koráig szoptatta a babájukat, a szexuális életük csak ezután állt vissza a normális kerékvágásba.

Ugyancsak forró téma a nyilvános szoptatás: a nők sokszor egymásnak esnek, vajon helyes és illő-e, ha egy édesanya a nagyközönség előtt eteti meg a gyerekét. A DailyMail nemrégiben férfiak véleményét kérte ki ezzel kapcsolatban, íme az eredmény:

„Ha házas lennék és lenne egy gyerekem, nem akarnám, hogy a feleségem nyilvánosan szoptasson.”

„Olyan srác vagyok, aki kifejezetten szereti a ciciket, de biztosan nem én vagyok az egyetlen, aki semmi szexit nem talál abban, hogy egy nő nyilvánosan szoptatja a gyerekét. Ez legalább olyan természetes, mint a szülés.”

„Férfi vagyok, szóval lehet, hogy valamit nem értek, de nem tudnának a nők addig várni a szoptatással, amíg haza nem érnek?”

A divatiparban még kampányt is indítottak a társadalmi tabuk ellen: