A nap tippje: bonbont házilag

Borítókép: A nap tippje: bonbont házilag
Remek kézikönyvre bukkantunk!

Nem tudjuk, ti hogy vagytok vele, de minket mindig elkap a lelkesedés, ahányszor meglátogatunk egy cukrászdát vagy kézműves bonbonokat árusító létesítményt.

Rögtön arról kezdünk álmodozni, milyen szuper lenne ezeket otthon is elkészíteni – amellett, hogy kreatív és remek kikapcsolódást ígér a tevékenység, az alkotásokért begyűjtött számtalan dicséret is motiváló tud lenni. (Mekkorát néz majd az anyós, ha kap belőlük egy kosárkával!) De persze aztán csak legyintünk, hiszen azt sem tudjuk, hogyan kezdjünk hozzá, és amúgy is – biztosan roppant bonyolult.
Nos, Elizabeth LaBau kézikönyve, amely nemrégiben jelent meg magyar fordításban is, eloszlatni látszik a fenti kételyeinket. Számunkra is hihetelen, de a könyv segítségével sikerült házilag pillecukrot készítenünk!!! Pillecukrot, bizony!


Arena 2000 kiadó, 3890 Ft

Az ajánló szerint: "kezdő konyhatündérek, gyakorlott háziasszonyok vagy csak az ünnepekkor szorgoskodó édesszájúak egyaránt találnak kedvükre való desszertet ebben a csodás könyvben" – és valóban, rengeteg recept, elkészítési mód és variáció közül válogathatunk, azt sem tudjuk, melyikkel kezdjük! Vajkaramellák, csokis falatkák, keménycukorkák, nyalókák, konyakmeggy, grillázsok, bonbonok, trüffelek, gyümölcsös és diós édességek, valamint a sokoldalúan felhasználható cukormassza – ez mind benne van, és a leírások az alapoktól indulnak, így még a teljesen kezdők is megpróbálkozhatnak az elkészítésükkel! Mi szívből ajánljuk, mivel nálunk nagyon betalált. Legközelebb mi a konyakmeggyel fogunk kísérletezni – majd elmeséljük, hogy sikerült!