Ennél furább babanév-trenddel még életünkben nem találkoztunk

Borítókép: Ennél furább babanév-trenddel még életünkben nem találkoztunk Forrás: Europress
Sosem találnád ki, miről nevezik el újabban a gyerekeiket a szülők!

A BabyCenter.com oldal kiadta évi rendes jelentését az amerikai szülők babanév-választási szokásairól. A legnépszerűbb nevek listáját még mindig hagyományos fiú- és lánynevek (2015-ben történetesen a Sophia, illetve a Jackson) vezetik, de azt kell mondanunk, vannak szülők, akiket megcsapott az új idők szele.

A kedvenc utónevek listájának tanúsága szerint határozott népszerűségnek örvendenek az utóbbi időben az Instagram-szűrők. Igen, jól olvastátok: a top 100-as listán előkelő helyet foglalnak az olyan nevek, mint a Lux, a Ludwig, az Amaro, a Reyes, a Hudson vagy a Kelvin. Illetve lánynév gyanánt a Valencia, a Juno és a Willow.

Nagyon mennek ezen felül a királyi mivoltot tükröző nevek, ami azért is különös, mert az Egyesült Államok fennállása óta köztársaság. Mégis a Royalty, a Princess, a Reign, a Sultan, a Duchess és a Tiara nevek gyakorisága szignifikánsan megugrott az újszülötteknél.

Egyre többen adnak „uniszex” neveket a gyereküknek Amerikában: a Wyatt név például 84 százalékot ugrott a kislányok körében 2015-ben, míg a hagyományosan lánynévnek számító Piper sokkal gyakrabban szerepel férfinévként, mint eddig.

Hiába, változnak az idők!