Bukott háziasszonyok, mégis külföldieknek főznek

Borítókép: Bukott háziasszonyok, mégis külföldieknek főznek
Zsófi és Lujza négyórás főzőkurzusokat tart külföldi vendégeknek Budapesten. A Failed (?) Housewives of Budapest projekt kitalálói szerintünk teljesen megérdemelten kerültek a szeptemberi Éva címlapjára – olvassatok el egy részletet a velük készült riportból!

Amikor belevágtak a közös főzésbe, alig ismerték egymást, de az hamar kiderült, hogy nagyon hasonlóan gondolkoztak a világról és egyáltalán nem a hagyományos elvárásoknak megfelelően élték az életüket. Egy éve már, hogy rendszeresen, külföldi vendégekkel együtt ragadnak fakanalat, nagykést. Lujza konyhájában főznek, sztoriznak, jót esznek közben és mindenki tanít a másiknak valamit. Ha keresed, így találod meg őket: Failed (?) Housewives of Budapest.

„Ha az interneten rábukkansz a paprikás csirke receptjére – mondja Zsófi –, még akkor is meg tudod csinálni, ha soha korábban nem próbáltad. De nem lesz ott senki, aki elmondaná, hogy milyen paprikát keress hozzá és abból milyet kapsz a piacon. Hogy miért kivajazott virágcserépben sül pirosra a mákos guba, illetve mi fán terem a nokedliszaggató és hol lehet beszerezni, hogy aztán hazavihesd. Ekkor válhatnak fontossá a személyes gyökerek és a sztorik, amelyek érdekesek mögötte. Zsófi nagypapája csak hetvenéves kora után kezdett el főzni, miután a felesége meghalt. Tőle származik számos olyan új recept, amely máig része a családi repertoárnak. A nokedlit például tejföllel és szénsavas ásványvízzel készítik, Lujzáéknál pedig az a módi, hogy valami színt - most petrezselyemzöldet - is adnak hozzá, amitől nemcsak érdekesebb, hanem ízesebb is lesz. Ez a Lujza meg ez vagyok én, mi így élünk.”

főzőkurzus,interjú
Olvasd tovább a riportot: lapozz a szeptemberi Éva 42. oldalára!