Miért hagyd, hogy azt vegyen föl a kamaszod, amit szeretne

Miért hagyd, hogy azt vegyen föl a kamaszod, amit szeretne
Forrás: Unsplash.com/Mattheus Ferrero

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

M

Márpedig ebben a szoknyában ki nem teszed a lábad az utcára – hurrognád le megint a 14 éves lányodat. Számolj el előtte tízig próbáld meg ezeket a megjegyzéseket a legdurvább esetekre tartogatni. Egy ilyen beszólással ugyanis sokkal mélyebbre szúrhatsz, mint szeretnéd; a kamaszoknál az öltözködés ilyenkor még a kísérletezésről szól. Ez is az önkifejezés egyik eszköze; amin keresztül a kamasz megpróbálja magát elhelyezni a zavaros világban.

A famiily.hu cikke.

A felnőtté váláshoz vezető rögös úton egy tinédzsernek azt is tanulgatnia kell, hogyan hozzon meg felelős döntéseket. Önállóságát próbálgatva lehetséges, hogy lázadozni kezd a házimunka és az iskolai kötelezettségek ellen, fontos viszont, hogy hagyd, a szabadságvágyát legalább az öltözködésen keresztül kiélhesse; persze a józan ész határain belül.

Általában a középiskolai években kezdenek el a fiatalok igazán kísérletezni az öltözködéssel. A kamasz a ruházatán keresztül is megpróbálja magát elhelyezni, meghatározni egy, számára zavarosnak tűnő társadalmi közegben. Én például határozottan emlékszem, a gimnáziumban első évében tarisznyás, szandálos „entellektüelnek” öltöztem, mert ezt akartam kipróbálni; majd hirtelen, egy éles váltással – és Anyukám hatalmas örömére – két centisre vágattam a hajamat és azt képzeltem, én vagyok a legvagányebb szupermodell.

Egy kamasznak nem csak az számít, hogyan öltözik s hogy a kortársai mit gondolnak róla; a ruházatnak kulcsfontossága van az identitáskeresésben; önmaga felfedezésében.

Ezért is érdemes nagyon óvatosan közelítened a témához; s ha beszélgetni szeretnél vele erről, tartsd szem előtt, milyen fontos és ingoványos talajon mozogsz. A tinik a személyiségüket kutatják, fedezik fel az öltözködésen keresztül, ezért is viselik nagyon nehezen a kritikát, a beszólást egy-egy ruhadarab kapcsán. Szülőként viszont nagyon sokat segíthetünk azzal, ha támogatjuk és bátorítjuk.

Abban is sokat segíthetsz, hogy megtalálja az egyensúlyt a kényelmes, az időjáráshoz is passzoló, ugyanakkor önkifejező ruházat összeállításában. Mert lehet, hogy simán elhordja napokig a kedvenc pólóját, vagy a kosaras gatyájában húzná le a telet. Ha csak lehet, biztosíts bizonyos fokú önállóságot, választási lehetőséget ezekben a kérdésekben; s együtt is elmehettek vásárolni. Esetleg kaphasson zsebpénzt, amiből aztán olyan cuccokat vehet, amiket csak akar.

A cikk további részét a linkre kattintva olvashatod!


5 ant-aging öltözködési tipp

Nézd meg a galériánkat>5 kép
5 anti-aging öltözködési tipp

famiily.hu

Tovább olvasok
Kép
A 10 legfeleslegesebb konyhai eszköz, ami mégis sok háztartásban megtalálható

Na, neked megvan valamelyik ezek közül? Esetleg több is... A joy.hu összeállítása.

Kép
Napi horoszkóp október 24.: a Bikák versenyhelyzetben bizonyíthatnak, a Szüzek átadhatják magukat a pihenésnek

Ma sem érdemes kihagynod a horoszkópod, mert a csillagok ismét izgalmas üzeneteket tartogatnak!

Kép
Drogok és médiumok – egykori CIA-kísérletek az agyunk manipulálására

Megvan a filmekből ismert jelenet, amikor a kém vagy bérgyilkos nem is tudja magáról, hogy az, de kap egy bizonyos jelet – mondjuk egy jelszót –, amitől hirtelen tudatossá válik számára a feladata? Szürreálisnak tűnik, ugye? A CIA szerint korántsem.

Kép
A maszk és a távolságtartás hatására ezerszer kisebb lesz a vírusterhelés

Egy friss olasz tanulmány jelentkezett ezzel a radikális állítással és az is olvasható benne, hogy a tünetek is kevésbé súlyosak, ha mindenki betartja a Covid elleni védekezés alapvető szabályait.

Kép
Újra együtt a Doktor Szöszi színészgárdája: Selma Blair is csatlakozott a nosztalgiázáshoz

A 2000-es évek egyik nagy kedvence minden kétséget kizáróan a Doktor Szöszi című film volt.

Kép
35 éve halt meg rejtélyes módon Bódy Gábor

A magyar filmművészet legrejtélyesebb sorsú rendezője korszakos műveket készített, s miközben igazi fenegyerekként tartották számon, szorgalmasan jelentett társairól a hatalomnak. Öngyilkos lett vagy megölték? 35 éve halt meg Bódy Gábor.

Kép
„Előttem van, ahogy szülés után guggolgatok a János Kórház folyosóján, mert annyira hiányzott a mozgás”

Kulcsár Vajda Enikő mozgást addict. Ezt nem én mondom róla, ezt ő mondja magáról. Naponta ugyanis több órát is mozog és mozgott, még a várandósságai utolsó napjaiban is. De teljesen normális és természetes módon az, hogy két gyermeket kihordott, az ő testét is megváltoztatta. A különbség közte és mondjuk (khm…) köztem viszont az, hogy ő ebbe nem törődött bele. Beleásta magát a témába, hogy is lehet a szülés utáni testet regenerálni, formálni és ma két gyermeke mellett már hivatásaként segít személyesen és online kurzusaival is nők százainak – ha nem ezreinek –, hogy mindenki boldog lehessen anyaként is a testével. Ez az ő projektje: az Anyatest Projekt.

Kép
Pozitív lett a koronavírus-tesztem: elmesélem, miért örültem neki

Nem őrültem meg, természetesen nem voltam boldog, hogy elkaptam a fertőzést. Elmondom, hogy volt.

Kövess minket

ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin

Előfizetés

Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy jobban megismerjük a felhasználói viselkedést és érdeklődést, valamint ezek segítségével személyre szabjuk és javítsuk a reklámokat. Weboldalunk használatával ezen feltételeket ön automatikusan elfogdja. További információkat az adatkezelési tájékoztatóban olvashat.
Megértettem