Borítókép: Színes hajat akar a gyerek? Ezek a legjobb kimosható készítmények! Forrás: Getty Images

Színes hajat akar a gyerek? Ezek a legjobb kimosható készítmények!

Ez egy viszonylag új őrület a kiskamaszok körében: piros haj, kék haj, zöld haj, sárga haj... Jobb ha nem ágálsz, ezek a festékek szerencsére kimoshatók, szóval inkább segíts neki a jobb minőségű termékekből választani.

Szerencsére ma már milliónyi olyan színező létezik, ami már az első mosás után garantáltan eltűnik a hajból és nem is roncsolja azt. Problémád maximum abból származhat, hogy a színezők maradandó foltokat okoznak a különböző felületeken. Nem árt tehát elővigyázatosan pingálnotok a gyerkőc haját!

Miután kiválasztottátok a színt, érdemes néhány óvintézkedést megtenni annak érdekében, hogy neked a lehető legkevesebbet kelljen majd takarítanod a móka után. Először is válasszatok egy jól szellőző helyet a festéshez. A legjobb persze, ha a szabadban tudjátok kivitelezni a dolgot, ha ez nem megoldható érdemes minél több ablakot nyitva tartani a procedúra alatt, és letakarni azokat a felületeket, amire festék csöppenhet. Mindenképp vegyél fel gumikesztyűt, és teríts a gyermeked vállára is egy méretes fóliát vagy régi törölközőt. Ezután már csak annyi dolgotok lesz, hogy a hajszínező típusától függően betartsátok annak útmutatóját. És hogy milyen hajszínezőkkel érdemes próbálkoznotok?

5 kimosható hajszínező, amivel nem fogja tönkretenni a haját