5 ínycsiklandozó gasztrofilm, melyekhez a séfek adják a hozzávalókat

Borítókép: 5 ínycsiklandozó gasztrofilm, melyekhez a séfek adják a hozzávalókat
Íme 5 film, melynek hozzávalóiról a filmvászon legszuperebb séfjei gondoskodtak

1. Bella Martha(2001)

Egy munkamániás, szomorkás és egy laza, életvidám séf találkozása nemcsak a munkájukat kavarja fel igen erőteljesen, de a mindennapi életükben is bonyodalmakat és (természetesen pirító) érzelmeket produkál. A német film egyszerre hozza meg a kedvünket egy gyorstalpaló főzőtanfolyamhoz és egy igazán romantikus családi vacsora összeállításához.

Rendező: Sandra Nettelbeck, főszereplők: Martina Gedeck, Sergio Castellitto, Maxime Foerste

2. Ízlések és pofonok(2007)

A fenti film amerikai remake-je bár nagyon látványos és szuper színészi alakításokkal tarkított, ám jóval felszínesebbre sikeredett. Nem baj, desszertnek így is kiváló!

Rendező: Scott Hicks, főszereplők:Catherine Zeta-Jones, Aaron Eckhart

3. Az ételművész

Bár a magyar mozikban csak októberben fog megjelenni a Burnt, azaz Ételművész című film, azért elmondhatjuk, hogy Bradley Cooper biztosan fenségesen fogja tálalni a második lehetőséget kapó, megcsömörlött és elbukott sztárséf karakterét.

Rendező: John Wells,főszereplők: Bradley Cooper, Sienna Miller

4. Soul Kitchen(2009)

Aki még nem kóstolta a török származású német filmrendező művészetét, annak előljáróban csak ennyit mondanék: vegyünk egy német-görög karaktert, adjunk hozzá egy kis hamburgi külvárosi hangulatot, fűszerezzük meg egy párkapcsolati konfliktussal, melynek a célállomása Sanghaj. Tegyünk a tetejére némi porckorongsérvet, egy gyógytornászt (Gryllus Dorka alakításában) és egy munkanélküli török szakácsot, majd öntsük nyakon szerelemmel!

Rendező: Fatih Akin, főszereplők:Adam Bousdoukos, Birol Ünel, Moritz Bleibtreu

5. A séf

A tavaly debütáló film egy híres séfről szól, aki új életet szeretne kezdeni egy olyan világban, amelyből sajnos teljesen kiábrándult. Barátjával és fiával együtt megvalósítja egy régi álmát: egy büfékocsival elindul, hogy meghódítsa az amerikaiak ízlelőbimbóit és hogy legyőzze saját előítéleteit és félelmeit.

Rendező: Michael Cohen, főszereplők: Jean Reno, Michaël Youn, Raphaëlle Agogué