Nem felejtjük el! Ezek a divat- és szépségmárkák próbálnak segíteni a járvány idején

Borítókép: Nem felejtjük el! Ezek a divat- és szépségmárkák próbálnak segíteni a járvány idején Forrás: Nike
Ez már igen, így kellene minden nagy cégnek kivenni a maga részét a kárcsökkentésből.

Az instyle.hu cikke.

A modern kor egyik legnagyobb globális csapásával, a koronavírus-járvánnyal néz szembe a világ. És úgy tűnik, senki sem volt igazán felkészülve rá, ami sajnos az erőforrások és a védekezéshez szükséges felszerelések hiányával jár.

Szerencsére azonban sok tehetős cég és magánember döntött már úgy, hogy felajánlja pénzét és szolgálatait és ez alól a divat- és szépségipar sem kivétel. Összegyűjtöttük azokat, akik ezidáig a legbőkezűbbnek bizonyultak.Reméljük, hogy a következő hetek még több felajánlást hoznak, mi biztosan nem felejtjük el nagyvonalúságukat!

LVMH

Az LVMH többek között a Louis Vuitton, a Dior, a Sephora, a Fendi és a Givenchy tulajdonosa. A giga luxuscég olyan alapítványoknak adományozott, akik egészségügyi eszközöket biztosítanak. 16 millió kínai renminbit ( ajánlottak fel a Kínai Vöröskereszt számára. Korábban pedig bejelentették, hogy több parfümgyáruk is átáll a kézfertőtlenítők gyártására.

L’Oreal

Több márkájuk, így például a Garnier és a La Roche-Posay gyáraiban is megkezdődött a kézfertőtlenítők és alkohol tartalmú gélek gyártása.

Nike

Az amerikai sportszeróriás bejelntette, hogy 15 millió dollárt ajánl fel olyan amerikai városok közösségeinek megsegítésére, ahol többezer dolgozójuk él, illetve a vírus által is érintettek ezek a területek. Például Oregon és Memphis.

Inditex Fashion Group

Több más fast fashion brand között a Zara, Bershka és Oysho tulajdonosa felajánlotta gyárait és logisztikáját a spanyol kormány számára, a védőmaszkok dissztribúciójában fognak segédkezni.