5 dolog, amit SOHA nem szabad betenni a mikróba: nagy baj lehet belőle!
A mikrohullámú sütő az egyik leghasznosabb dolog, ami a konyhánkban található, hiszen jelentősen megkönnyíti az életünket, és rengeteg időt spórol nekünk. Ugyanakkor nem kis veszélyforrás is: az NFPA forrásai szerint például 2009 és 2013 között a lakástüzek egyharmada a konyhából indult ki, és bár nem is gondolnánk, valójában a mikró is szerepet játszik ezekben.
Sokan ugyanis nincsenek teljesen tisztában azzal, hogy mit is lehet berakni a mikróba, és mi az, amit semmiképpen sem. Persze ez részben érthető is, hiszen akadnak olyan ételhordók, amelyek gond nélkül bírják a felmelegítést, és olyan is, amely az egész készüléket tönkreteszi. Ezek után nem csoda, ha kicsit összezavarodunk a kérdéssel kapcsolatban! Ráadásul akadnak olyan ételek is, amiket lehet ugyan mikrózni, de nem mindegy, hogyan.