Hamarosan elkészülhet a fagyi, ami nem olvad el hamar a nagy melegben sem!

Borítókép: Hamarosan elkészülhet a fagyi, ami nem olvad el hamar a nagy melegben sem! Forrás: Pinterest
Hatalmas változásra kerülhet sor a fagylaltok terén!

A fagyi kétség kívül a világ egyik legjobb nasija, hiszen nagyon finom, nyáron hűsít, sőt, kutatások szerint ha reggel fogyasztod, még okosabb is leszel tőle. Sőt, ez a finomság még a diétázóknak sem teljesen tiltólistás, egy korábbi cikkünkben ugyanis elolvashattad, miért eheted a fogyókúra alatt, és azt is, hogy hetente hány gombóc fér bele:

Az egyetlen gond vele, hogy gyorsan meg kell ennünk a gombócokat, különben elolvadnak. Nos, a dolgok jelenlegi állása szerint nem biztos, hogy ez olyan sokáig így lesz, ugyanis kutatók már dolgoznak egy olyan összetevőn, ami segít abban, hogy a fagyi ne olvadjon el percek alatt a nagy hőségben - vagy hogy legalábbis lelassuljon ezt a folyamatot. Már kísérleteznek azzal, hogy a banánfürtök közös szárából kinyerik a cellulózt, amelyet aztán belekevernek a fagyiba. Aggodalomra nincs okod, ugyanis ezek a rostok nem okoznak gondot az emésztésedben, ráadásul a fagylaltba csak kis mértékben kerül, hogy ne változtassa meg az ízét. Az eredmények pedig nagyon biztatóak, ugyanis az első kísérletek során a fagyi lassabban olvadt, krémesebb lett, és a hőmérséklet változásokkal szemben is ellenálló maradt.

Ráadásul nem az olvadás lassítása az egyetlen céljuk a banán szárában található rostok hozzáadásával. Azt remélik, hogy ezzel sikerül kiváltaniuk a különböző zsírokat (leginkább tejzsírt), hiszen nagyon kevés olyan fagylalt létezik, ami a vegán életmódot folytató emberek számára is szóba jöhetnek.

És ha már fagylalt, a fekete változatot kóstoltad már?