6 szabály, amit ha ismersz, elitebbnek fogsz tűnni, mint maga Katalin hercegné

Neveletlen hercegnő Forrás: Youtube/Neveletlen hercegnő című film
Etikett lecke a 21. század nőinek.

Udvariasnak és kifinomultnak lenni mindig menő, ez garantáltan nem fog kimenni a divatból. Bár már nem kell az úrilányoknak kesztyűt hordani, vagy eltartani a kisujjukat, mikor isznak, de van néhány olyan szabály, amit, ha ismersz és betartasz, igazán előkelőnek mutatnak.

Legyél modern hercegnő!

Az öledbe négyzet/téglalap alakban tedd a szalvétát, ne háromszög alakban!

Az alapszabály, hogy szalvétát teszel az öledbe evéskor, hogy megvédd a ruhádat az esetleges ételfoltoktól, de nem mindegy, hogyan teszed: bár háromszögre hajtva teszik a pincérek az asztalra a szalvétát, hajtsd négyzet vagy téglalap alakúra, majd az evés befejeztével tedd a tányérod mellé bal oldalra.

Két kézzel csavard a citromot az ételedre!

Ha olyan ételt választasz az étteremben, vagy eszel társaságban, amihez adnak egy gerezd citromot (pl. hal), olyankor nehogy csak simán összenyomd, és rácsavard, hanem a másik kezedet óvatosan tedd köré, hogy ne spricceljen össze mindenki mást is a citrom.

Ne tartsd el a kisujjad, helyette támaszd meg a csészét/bögrét!

Míg évszázadokkal ezelőtt a kisujjukat tartották el a nők, a modern kor hercegnői máshogy csinálják. Az egyik kezeddel fogd a csészéd vagy bögréd fülét, a másik kezeden a mutató- és középsőujjaddal támaszd alá a poharat, mikor iszol belőle.

Mindig a bal kezedet tedd a szád elé tüsszentéskor!

Sosem a jobbat, hiszen az a kezet fogós, bemutatkozós kezed - persze, mikor épp nincs pandémia. Most épp sehogy se fogj kezet!

Ha valaki az asztalnál elkéri a sót, mindig a borssal együtt add oda!

Erre nincs magyarázat, csak simán egy megjegyzendő szabály, így csinálják az etikett szerint.

Mindig balról ülj le, és jobbról állj fel!

Apró dolognak tűnhet, de aki ért az ilyesmihez, annak feltűnik.

Nézd meg ezt is!