5 elhagyatott szellemváros és épület, ami már önmagában felérne egy valódi horrorral

ijesztő,elhagyatott Forrás: Getty Images
Ha szereted a horrorfilmeket, és érdekelnek az ijesztő sztorik, az alábbi elhagyatott helyek történetét muszáj megismerned.

1. Six Flags Vidámpark, New Orleans

A New Orleans-i vidámpark mindössze pár évet élt meg. 2000-ben nyitották meg, ám 5 évvel később a Katrina Hurrikán teljesen lerombolta a helyet, és azóta is üresen áll ott. Csak a korábbi játékok emlékeztetnek arra, hogy egykor milyen sok izgalmat tartogatott magában a park. A városvezetés már tervezi is a terület lerombolását.

Sajnáljuk, de a tartalmat időközben eltávolították az Instagram-ról.

2. Gilman, Colorado

Az Eagles-folyó felett helyezkedik el egy korábbi bányászváros, Gilman, amit még 1886-ban alapítottak meg, és közel 100 éven át működött. Ekkor viszont mérgező körülmények miatt lezárták a várost, és mindenkit kiköltöztettek. Olyannyira elhagyatott, hogy még átkelni sem szabad rajta, és őrök figyelik, nehogy valaki arra tévedjen.

3. Tillamook Rock Világítótorony

Amerikában, Oregon északi részén helyezkedik el ez a különleges világítótorony, amit teljesen elzártak a nyilvánosság elől. 1880-ban kezdték felépíteni, és azóta úgy tartják, hogy el van átkozva a hely, hiszen több haláleset is történt itt, alig egy éven belül. Végül inkább lezárták az épületet a biztonság kedvéért.

4. Drawbridge, California

Ezt a helyet régebben rengetegen imádták: volt idő, amikor gyermekes családok jártak ki ide a városból pihenni. 1928-ban 90 ház állt itt, és ez volt a hely fénykora is, ám idővel ezek az épületek elkezdtek süllyedni a vízes talajban, így végül mindenki elköltözött innen. Viszont a személyes tárgyak ott maradtak, így tilos bemenni az arra járóknak.

5. Centralia, Pennsylvania

Centralia nem csak egy szellemváros, de 1962 óta folyamatosan lángokban áll. Noha senki sem tudja, mi indította el a tüzet, azt azóta sem tudták eloltani, és a felszín alatt továbbra is ég. Végül emiatt az ott lakók kénytelenek voltak elköltözni, és ma már alig laknak a környéken. 2017-es adatok szerint ekkor mindössze 5 lakosa volt a területnek. Egyik főútja viszont tele van graffitivel: aki erre jár, készít egy feliratot vagy képet az útra.

A világ egyik leghíresebb szellemvárosa viszont Pripyat, ami a Csernobil című sorozat miatt az elmúlt hónapokban ismét nagy reflektorfényt kapott.