Borítókép: Ez a 10 super food kell a szívednek Forrás: Getty

Ez a 10 super food kell a szívednek

Nem ijesztgetünk statisztikai adatokkal, hogy hányan halnak meg itthon szívbetegségben (sokan), inkább szívbarát menüt ajánlunk.

Sokan azt hiszik fiatalon nem kell vigyázni rá, sőt elég, ha elég aktív életet élnek ahhoz, hogy ne legyen szív- és érrendszeri betegségük. Óriási tévedés! Szívünk állapota rengeteg tényezőtől függ, van örökletes hajlam is, de ezt is felülírhatod a megfeleő életmóddal és táplálkozással. Az is tévhit, hogy csak idősebb korban jönnek elő az érrendszeri problémák: egyre több 30 éves ember kap szívrohamot – tehát ez a feltevés is téves! Minél korábban elkezdesz figyelni a bevitt vitaminokra, ásványi anyagokra, annál inkább csökkentheted a szívbetegségek kockázatát.

Ami a jó hír, csupa olyan élelmiszert ajánlunk, ami finom, nem kell sanyargatnod magadat, ráadásul nem is drága a szíverősítő étrend! Ha betartod a szív-menüt, akkor egyhamar remélhetőleg nem lesz szükséged koleszterint- és vérnyomáscsökkentő gyógyszerekre!

Forrás: Getty

Mutatjuk a szíverősítés sztárjait, próbáld a következő 10 élelmiszert beleépíteni a mostani étrendedbe! Ígérjük, nem lesz megvalósíthatatlan kihívás! Mindemellett persze hetente 2-3 alkalommal mindimum fél óra mozgás is ajánlott a megfelelő vérkeringés és szívműködés eléréséhez.

Íme a top 10 szíverősítő (ami nem pálinka)!

Lassítja az öregedést, szebbé teszi a hajat, feldob... Már ennyi is elég lenne, de ennek vitaminnak még rengeteg pozitív hatása van...