Így vészeld át a menstruációs napokat gyógyteákkal

fájdalmas menstruáció, gyógynövény, gyógytea, természetes gyógymód Forrás: Getty Images
Van, aki jóformán meg sem érzi; miközben mások egy reklámon is képesek elsírni magukat, majd a következő percben leordítják a hajat a család fejéről. És olyanok is akadnak szép számmal, akik olyan fájdalmakat élnek át, hogy csak azt várják, mielőbb túlessenek a havi szokásos tortúrán. Egyes gyógynövények főzetei azonban enyhíthetnek a kínzó tüneteken. Ezekből válogattunk.

Ne szépítsük, menstruálni nem egy fáklyásmenet. Főleg azoknak a nőtársainknak nem, akik ráadásul olyan krónikus betegségekkel küzdenek, mint például az endometriózis, vagy az adenomiózis (amikor a méhnyálkahártya beterjed a méhizomzat rostjai közé). Alhasi görcsöléstől kezdve a hormonális eredetű pattanásokon, a felfokozott éhségérzeten át a szélsőséges hangulatingadozásokig a havi ciklusod számos meglepetést tartogathat; amit néha több, mint nehéz kordában tartani. Persze teljesen egyedi, kit mennyire visel meg az a bizonyos pár nap, ahogyan a tünetek sem teljesen egyformák.

Mégis van néhány olyan dolog, amely enyhíthet a fájdalmas, görcsös menstruáció kínzó tünetein. Segíthet például, ha mellőzöd az olyan ételeket és italokat, melyek irritálhatják a bélrendszeredet; a vörös húst, a tejtermékeket. Viszont kifejezetten hatásosak lehetnek bizonyos gyógynövényekből készült teák, melyek nem csak az alhasi panaszokon enyhíthetnek, de a hangulatodon is javíthatnak. S hogy melyek ezek, galériánkból kiderül.

5 gyógynövény a menstruációs panaszok enyhítésére