Továbbra is a vírus diktálja a trendeket - itt az utcai szkafander

Borítókép: Továbbra is a vírus diktálja a trendeket - itt az utcai szkafander Forrás: vyzrtech.com
El tudod képzelni, ahogy szkafanderben reggel kilépsz az utcára?

Újabb és újabb kutatási eredmények bizonyítják: a maszkviselés lassítja a koronavírus terjedését. Legutóbb az Amerikai Tudomány Fejlődéséért Egyesület szakértői igazolták, a megfelelően felhelyezett maszk jelentősen csökkenti a megfertőződés kockázatát.

Még az év elején nem sejtettük, hogy egy láthatatlan vírus átveszi az irányítást az egész életünk felett, és például logómintás luxustáskák és ruhák helyett maszkokat gyárt ezentúl a Gucci és a Saint Laurent is.

Azonban mostanra számokban is mérhető, hogy az egészségügyi védőeszközök gyártása mellett a maszkpiac is egyre nagyobb szeletet hasít ki a gazdaságból. A tervezők meglátták a fantáziát a cserélhető szűrőbetétes, mosható textilmaszkok tervezésében, amelyek között egészen bizarr darabokat is a piacra dobtak.

Maszkok és arcpajzsok sorát láttuk már, megismerkedtünk az alapfazonokkal, kitapasztaltuk, melyik az a textil, ami nemcsak kényelmes és biztonságos, hanem jól is néz ki, outfitünk kiegészítője is lehet. Mikor már azt hittük, hogy mindent láttunk, városiasított szkafandert dobott a piacra egy kanadai csapat, a VYZR Technologies.

A háromszázhuszonkilenc euróba (több mint százhúszezer forint) kerülő motoros légszűrővel ellátott különleges arcpajzs funkcionalitása túlmutat a megszokotton. A technológia, a divat- és designipar találkozása ismét meglepőt alkotott.

El tudod képzelni, ahogy szkafanderben reggel kilépsz az utcára?
Hogyne! Már meg is rendeltem!
Jól néz ki, de ez már túlzás!