5 őrülten jó körömlakktrend a nyárra

Borítókép: 5 őrülten jó körömlakktrend a nyárra
Napsütésben, jó időben – főleg ha még nyaralunk is – szívesen váltunk merészebb színekre öltözködésünkben, sminkben na és persze a körömlakkokban.

Ugyan mi sem vagyunk már 16 évesek, de ami a körömfestést illeti, olykor szeretünk kipróbálni valami igazán látványosat, csak a poén és a játék kedvéért. Nem, nem az ötcentis műkörmökről beszélünk, hanem azokról a vicces fedőlakkokról, díszítőelemekről, amik idén nyáron ellepték a boltok polcait. Mutatjuk is kedvenc trendjeinket!

1. A matt lakkozás

A divatőrületek közül a legújabb – idén tavasszal találkoztunk először matt hatású körömlakkokkal, és azonnal a kedvenceinkké váltak. Imádjuk nézni, ahogyan megszáradnak, és eltűnik a fényük! Van belőlük színes verzió (a fekete fantasztikus, olyan, mintha bársony lenne a körmünkön), de van fedőlakkban is – ez azért jó, mert bármelyik már meglevő lakkunkra rákenhetjük, ha matt hatást szeretnénk elérni. Egyetlen gond van velük, hogy viszonylag gyorsan lepattogzanak, ezért mi inkább lábra ajánljuk.

Matt fedőlakk: Catrice
Fekete vagy lila matt: Avon, 1449 Ft,

2. A thermo-hatás

Hihetetlen, de ez a fajta lakk tényleg változtatja az árnyalatát hő hatására. Érdemes kipróbálni, mert szórakozásnak sem utolsó!

Essence Thermo (nr. 03, It's hot stuff), 749 Ft

3. Fény és csillogás minden mennyiségben

Mert már miért is ne csilloghatnának a körmeink nappal is? Az idei kínálatban nagyon sok olyan szín van, amihez csillámokat vagy glittert kevertek a készítők: ezzel nem csak különleges fényt, de izgalmas textúrát is kap a végeredmény. Arra azonban érdemes felkészülni, hogy ezeket a lakkokat elég macerás lesz majd lemosni.

Astor Qiuck&Shine (Saturday night party), 1299 Ft

Bourjois 1 seconde (nr. 39, Star rain), 2090 Ft

Avon Magic Effects Mineral Crush (Rose Quartz), 1449 Ft,

4. Poénos díszítések

Ha van hozzá türelmed, valóságos műalkotásokat varázsolhatsz a kezeidre. Sajnos nem vagyunk időmilliomosok, ezért eddig az alábbi két megoldást próbáltuk csak ki, mivel ezek könnyen és gyorsan kivitelezhetőknek tűntek. A körömgyöngyök kiszerelése nagyon praktikus, pontosan lehet dolgozni velük, a bélyegző használatában pedig sokat segített a tutorial videó. Olyan jó lett a végeredmény, hogy gépelés közben is a körmeinket nézegettük a képernyő és a billentyűzet helyett!

Douglas 3D Pearls körömgyöngyök, 1990 Ft

Essence körömbélyegző szett, 1090 Ft

5. A díszes fedőlakkok

Ha villámgyorsan fel szeretnéd frissíteni a lakkozásod, elég átszaladni a körmeiden valamilyen látványos hatású fedőlakkal. A választék kimeríthetetlen, a mi legújabb kedvenceink az ombre hatású és a csipkés fedőlakkok (ez utóbbi önmagában is pompázatosan mutat). Nézzétek csak:

Catrice Ombre hatású fedő

Sally Hansen Luxe Lace fedő (fekete árnyalat)
Forrás: Courtesy of Avon