Divattervezők új nemzedéke: Tomcsányi Dóri

Borítókép: Divattervezők új nemzedéke: Tomcsányi Dóri
Villáminterjú Tomcsányi Dórival.

Sorozatunkban a hazai divatvilág legifjabb titánjait faggatjuk ki munkájukról, inspirációs forrásaikról és arról, melyik az a trend, ami még náluk is kicsapja a biztosítékot.

Tomcsányi Dóri


Fotó: Gönczöl Gergő; doritomcsanyi.com

Mikor és minek a hatására döntöttél úgy, hogy a divattal szeretnél foglalkozni?
Amikor az egyetemre felvételiztem, tudtam, hogy divattal szeretnék foglalkozni, így már elég korán elkezdtem saját kollekciókat készíteni. Másodévesként jöttek az első sikerek és megkeresések is, ezek hatására döntöttem úgy, hogy érdemes lenne egy saját brand létrehozása.


Fotó: Gönczöl Gergő; doritomcsanyi.com

Honnan merítesz inspirációt a munkád során?
Bárhonnan. Ez lehet egy kép, film, könyv, zene – igazából bármi amit jártamban-keltemben a világból látok, hozhat inspirációt.

Van-e kedvenc külföldi vagy hazai terveződ, akinek a munkája hatással van rád?
Igen, sok tervező illetve márka van ami hatással van rám, pl.: Altewai.Saome, Basso&Brooke, 3.1 Philip Lim, Stine Goya, Opening Ceremony. Példaképem a divatszakmán belül nincs, hiszen ezeket a tervezőket személyesen nem ismerem, anélkül pedig nehéz lenne bárkit példaképnek tekinteni.


Fotó: Gönczöl Gergő; doritomcsanyi.com; A fotókon Tomcsányi Dóra 2013-as tavaszi-nyári kollekciójának darabjai láthatóak

A jelenlegi trendek közül melyek a kedvenceid? És melyek azok, amik előtt értetlenkedve állsz?
A színek használata és a minimál szabások a kedvenceim. Mindig is értetlenül fogok állni a fekete műbőr ruhák elött, illetve a fast fashion márkák olcsó másolatai elött, amit az igényesen és nagy körültekintéssel megtervezett dizájner darabokról koppintanak.

Jellemezd pár szóban a stílusodat – milyen stíusjegyek jellemzik leginkább a munkádat?
A célom, hogy olyan ruhákat tervezzek, amelyek egyszerre nőiesek, kényelmesek de nem mindennapiak. Rendkívül fontos a jó minőség, ezért igyekszem mindig nagy körültekintéssel választani az anyagokat.

Keressétek az új magyar divattervező-nemzedék ruháit felvonultató divatanyagunkat az Éva magazin februári számában!