A legnagyobb felfedezésem,ami a szépséget illeti

Borítókép: A legnagyobb felfedezésem,ami a szépséget illeti
Mindenkinek vannak „aha” élményei a szépségápolás terén. Az Éva néhány munkatársa és egy olvasónk most megoszt velünk egy-egy ilyen felismerést.

Mindannyian más és más módszerekkel küzdünk azért, hogy mindennap a legjobb formánkat hozzuk. Van, akinek a fürdőszobájában lépni sem lehet a tégelyektől és flakonoktól. Mások ugyanazt a szappant és arckrémet használják évtizedek óta, azokat is többnyire maguk keverik ki. Megint másokat egyáltalán nem érdekelnek a kozmetikumok: a lényeg, hogy mindennap eljussanak a csodatevő úszómedencéig.
Sokan vagyunk, akik szabadidőnk viszonylag nagy százalékát fordítjuk arra, hogy megtaláljuk magunknak a tökéletes állagú és árnyalatú alapozót, a legtartósabb körömlakkot, afejbőrünket legjobban kényeztető sampont. Néha az ember eljut egy-egy igazi felfedezéshez is. Mint amikor végre rájövünk a keresztrejtvény megfelelő kockáiba illő szóra. Utólag nem is értjük, miért nem jutott addig eszünkbe.
Az Éva néhány szerkesztője, munkatársa és egy olvasója most elmesél egy-egy ilyen nagy felfedezést, amelyet a fürdőszobájában, az interneten vagy a kozmetikusnál tett. Te is megírhatod nekünk a legnagyobb kozmetikai felfedezésedet (evaonline@marquardmedia.hu) és olvashatsz több beszámolót is az evamagazin.hu weboldalon.

Hornyák Judit – sminkmester
Nagyon sok szépségápolási felfedezést tettem már – a munkám miatt is –, számos sminkújdonságra bukkantam, amelyeket jó szívvel ajánlhatnék. Most mégis egy ajakbalzsamot választottam, mégpedig több okból is.
A Blistex ajakbalzsamcsalád még nem nagyon ismert nálunk; csak pár hónapja kapható Magyarországon. Egy ilyen balzsam nem drága, viszont rendkívül hatásos. Mindennap használom, mindig magamnál tartom, és többféle változata is van, például egyik típusát radírozó masszázsfejjel látták el.
Sminkesként és magánemberként is a natúr smink híve vagyok, az egyszerű, de hatékony megoldásokat keresem. Tapasztalatom szerint Magyarországon sok nő így van ezzel. A legtöbben egyáltalán nem használnak rúzst, mert egy-két óránként újra kell kenni, az igazán jó, vízálló darabok pedig drágák. Másfelől így tavasszal mindenütt kicserepesedett ajkak jönnek szembe az utcán, márpedig a sérült ajakbőrön a rúzs nem mutat túl jól. Szóval egy jó, nem szárító ajakbalzsam fontosabb, mint gondolnánk. Aki nem használ rúzst, annak azért, aki használ, annak meg azért.
Blistex ajakbalzsam (899 Ft)

Fogt Linda – divatszerkesztő, stylist
A hétköznapjaim általában azzal telnek, hogy ruhákat gyűjtök be a boltokból, de sok elegáns eseményen is meg kell jelennem. Ezért egy-két sminkeszköz mindig van nálam – leginkább azokat kedvelem, amelyek nappalra és estére is jók. Az Armani palettája a fenti szempontokon túl még egy csomó más elvárásnak megfelel. Először is kicsi és tükör is van a dobozában. Másodszor tartozik hozzá egy bronzosító, amely fontos tartozéka a sminkemnek (alapozót nem használok, mert szerencsés bőröm van). Nagyon sokoldalú, az összes árnyalat tökéletesen passzol a kreol bőrömhöz. Ha a szempillaspirálom is nálam van, akkor nincs is másra szükségem, a város bármely pontján klasszikus vagy merész sminket tudok kreálni magamnak.
Giorgio Armani: Mediterranean Eye Palette 2011 (13 900 Ft)

Pataki Mónika – olvasónk
Amikor egy közösségi portálon rátaláltam egy természetes összetevőkből készült szappancsalád reklámjára, gondoltam egy merészet és megrendeltem. Ez volt a Manna. Elsőnek az extra szűz olívaolajos változatot próbáltam ki. Fantasztikus volt. Azóta végigpróbáltam aszappancsalád összes tagját, és kialakult, hogy melyek a kedvenceim. Karácsonyra, névnapokra, születésnapokra rendszeresen ilyet adok ajándékba, és hatalmas sikere van.
Két alfajt használok rendszeresen: az olívaolajosat és akávésat, és az előbbit arcmosáshoz is. Szemmel láthatóan puha és kellemes tapintású tőle a bőröm. El sem tudom képzelni, hogy mással fürödjem. Az egész család ezt használja.
Manna szappanok (990–1290 Ft)

Lovászi Ildikó – szerkesztő
Szeretem az arcmaszkokat, mert amíg kifejtik hatásukat az ember képén, bármi hasznosat lehet csinálni – például összehajtogatni és ötfelé válogatni egy nagy halom tiszta ruhát. Pár éve a férjem hozott nekem Izlandról egy pakolást, ami a híres Kék Lagúna fehér iszapjából készült. Nyom nélkül eltüntette a fáradtság jeleit az arcomról olyankor is, amikor aszokásosnál is kevesebbet aludtam. Amikor a kis tubus tartalma elfogyott, körülnéztem, vajon találok-e a magyar üzletekben hasonló hatású (ám ennél azért olcsóbb) készítményt. Ekkor bukkantam rá a Himalaya Neem arcpakolásra. Az tetszett meg benne, hogy természetes anyagokat, például kovaföldet is tartalmaz. Olyan jól bevált, hogy azóta a márka más termékeit is kipróbáltam.
Himalaya Herbals: Neem Face Pack (1105 Ft)

Kalmár Virág – webszerkesztő
Pár hete az akicsihaz.blogspot.com oldalon (egy háziasszony lakberendezési blogján) azt olvastam, hogy létezik egy UV-fényre kötő lakk, amely neki 3 hete van fent a kezén, azóta fúrt, festett, fűrészelt, kalapált... és még mindig tökéletes. Nosza, irány az OPI kis- és nagyker. Félsikerrel jártam, mert csak színtelen változat kapható (nyárra ígérnek további színeket), de ez is bevált. Megvettem a lakkot, a legolcsóbb UV-lámpát, egy zsírtalanító folyadékot, és otthon 10 perc alatt elkészültem aművel. Jelentem, két hétig hozzá sem kellett nyúlni a körmömhöz. (Egy másik márka, a Shellacc több színt is kínál, ezek interneten is rendelhetők.)
A körmöt nem kell megcsiszolni, polírozni, így a lakk alatt teljesen egészséges marad. Eltávolítása kicsit időigényes, acetonnal átitatott vattapamacsot kell rátekerni a körömre egy alufóliával, és tíz perc múlva lehet letörölni.
OPI: UV-fényre kötő lakk (3900 Ft)

Fotó: Michael Wirth/ folio-id.com, Pejkó Gergő, Trunkó bálint, tárgyfotó: Jágfai Eszter

Ez a cikk az Éva magazin 2011. májusi számában jelent meg. Minden jog fenntartva.