5 ok, amiért az esőkabátot preferálom az esernyő helyett

Borítókép: 5 ok, amiért az esőkabátot preferálom az esernyő helyett Forrás: europress
Mélyenszántó személyes vallomás következik a változékony időjárás alkalmából.


Burberryben persze az ember remekül érzi magát esőben is – de azért ez sem feltétel

Semmi bajom az esernyőkkel, sőt. Kifejezetten dizájnosak is tudnak lenni. Egy menő, színes esernyő simán feldobhatja még a legszürkébb októberi hétfő reggelt is. Persze az se baj, ha több van belőle és nyár van.

De a magam részéről nem rendelkezem esernyővel, mert az – évek tapasztalata nyomán kikristályosodott, ám annál szerényebb véleményem szerint – egyáltalán nem praktikus.

5 érvvel is alá tudom támasztani ebbéli véleményemet, éspedig:

1. Az esernyő elfoglalja az egyik kezemet. Csak mert csöpörög az eső, még nem engedhetem meg magamnak, hogy a kezeim 50%-a foglalt legyen.

2. Az esernyő rendkívül könnyen elveszthető. Legjellemzőbben az irodák, éttermek, színházak esernyőtartóiban szoktam ottfelejteni, kiváltképp akkor, ha távozásomkor már elállt az eső.

3. Esernyővel lehetetlen kerékpározni. Ez már önmagában is döntő érv, számomra legalábbis, aki majd minden nap kerékpározom. (Igen, többnyire esőben is.)

4. Az esernyő kifordul. A legkisebb szélfuvallatra is. Nagyon kevés kivételt ismerek. És ilyenkor hasznavehetetlenné válik. Vagyis kimondhatjuk, hogy esernyő csak teljes szélcsendben véd az eső ellen. Az esőben szembe jövő járókelők 32%-a törött abroncsú, csálé esernyőt tart a kezében. (Az adat forrása: óvatos becslésem.)

5. Az esernyő beakad. Kerítésbe, más esernyőkbe, zsúfolt helyeken ruházatba is. Hovatovább balesetveszélyes, főképp, ha a többi gyalogos szemmagasságában helyezkedik el. Amire esetemben igen nagy az esély, tekintettel alacsony termetemre.

Ha ez eddig még nem derült volna ki, az esőkabát elkötelezett híve vagyok. Az igazság kedvéért meg kell jegyeznem, hogy az esőkabátot is könnyű elveszteni. Szerencsére eddig mindig meglett. 7 éve hordom ugyanazt az esőkabátot, amelyet egy brüsszeli H&M üzletben vásároltam 30 euróért. Csak 34-es és 42-es méretben lehetett kapni, és az enyém valahol a kettő között ingadozik, de nem számított, elsőre belezúgtam és megvettem a 42-est.