10 alapdarab 40 év felett, amibe megéri befektetni: sokféleképpen kombinálhatók és időtlenek!

Borítókép: 10 alapdarab 40 év felett, amibe megéri befektetni: sokféleképpen kombinálhatók és időtlenek! Forrás: Getty Images/miniseries
A divat mostanában egyre gyorsabban változik, és szerencsére egyre többen vannak, akik nem szeretnék folyamatosan váltogatni ruhatárukat és a fenntartható életmódra törekednek. Vannak azonban bizonyos darabok, amik egy kis klisével élve minden nő szekrényében kell, hogy megtalálhatók legyenek, ugyanis ezek kortalanok, és különböző kiegészítőkkel kombinálva igen sokoldalúak.

Ruhatárad elsősorban saját ízlésedhez kell, hogy igazodjon. A korral persze egyre visszafogottabbakká válunk, de nem kell, hogy szégyelljük, rejtegessük testünket, csupán meg kell válogatnunk, miben érezzük magabiztosnak magunkat.

Hogyan öltözzek fel a 40-es éveimben is stílusosan?

A 40 feletti öltözködés nem azt jelenti, hogy feláldozzuk a stílust a kényelemért. A merész mintákat nem kell rögtön magunk mögött hagynunk, ahogy belépünk a negyvenesek klubjába. Bátran kísérletezz élénk színekkel, mintákkal, kiegészítőkkel! Próbálj meg különböző textúrákat variálni, a selyem párosítása a bőrrel például érdekesebbé és kiegyensúlyozottabbá teszi az öltözéket. Az övek mindig nagyszerű választások és a derekat is szépen hangsúlyozzák! Párosíts a bő szabású felsőket testhez simuló szoknyákkal, nadrágokkal vagy éppen fordítva. Válassz kényelmes és stílusos cipőt, például alacsony sarkú szandált, divatos tornacipőt vagy platformos szandált!

Forrás: Getty Images/LeoPatrizi

És természetesen néhány alapdarab sem hiányozhat ruhatáradból. Mutatjuk, miket szerezz be mindenképp 40 év felett!