„Nullkilométeres” és gyakorlott koris gyerekekkel próbáltuk ki az ingyenes jégpályát

Borítókép: „Nullkilométeres” és gyakorlott koris gyerekekkel próbáltuk ki az ingyenes jégpályát
Még a téli szünetben jöttünk el Óbudára a Szentlélek térre kipróbálni a jégpályát. Szuper a megközelíthetősége, bár mi autóval jöttünk az agglomerációból – relatíve könnyen lehetett parkolni –, ide tömegközlekedéssel is nagyon könnyű jönni.

Teljesen meglepődtünk, a pálya ingyenes, és hiába volt téli szünet, koraeste, egyáltalán nem voltak elviselhetetlenül sokan. A gyerekeknek annyira tetszett, hogy másnap – szombaton – visszamentünk, ezúttal délutáni órákban, és ekkor sem voltak sokan.
Most, iskolaidőben, hétköznap délelőttönként iskolai csoportokat visznek a pályára, így aki a szinte üres pályát preferálná, annak hétközben a kora délelőtti órákat javasoljuk.

MI BÉRELTÜNK, DE HA VAN KORID, INKÁBB HOZZ SAJÁTOT

Szerencsénk volt, mindkét gyereknek volt a méretében kori, a koribérlőben dolgozó hölgyek készséggel segítettek amikor cserére volt szükség, sőt, másnap kiadták azt a korit ami előző nap jónak bizonyult, de megtudtuk, hogy gyerek méretből nincs túl nagy választék (33-ból például csak két korijuk van), így biztosabb, ha saját korival érkeztek.

A bérelhető korcsolyák színvonala, tisztasága még jobb is mint amit 400 Ft/óra árért várnánk, a higéniája és szárazsága (hiába, egy műanyag koriba mínuszban is beleizzadsz) hááát, mondjuk úgy, jól teszitek, ha visztek magatokkal cipőfertőtlenítő spay-t, és zoknit is cseréltek korizás után.

A pálya mellett a bérlő kuckóval egy helységben van melegedő, itt lehet átöltözni. Sajnos az utcai cipőt őrzés nélkül kell itt hagyni (néhány szekrény van csupán), vagy hátizsákban magunkkal vinni a pályára. Nem hallottuk, hogy bárkinek is tűnt volna el cipője.

KEZDŐKNEK A LEGTUTIBB

A műjégpályákra általában nem engednek fel cipőben, ezért sok szülőnek nehézséget okoz, főleg ha nem tud/szeret korizni, hogy segítsen a gyerekének. Itt kis lábzsákkal (ami fél óra alatt rommá foszlott) be lehetett menni. Ráadásul lehet bérelni fakutyát, amire támaszkodva sokkal könnyebbek az első "lépések". Nekünk az a tapasztalatunk, hogy kétszer egy óra fakutyás csúszkálás után már megy annyira a korizás, hogy ne legyen szükség rá.
Profiknak ez a pálya kicsi, nem lehet rajta száguldozni, trükközni, ahhoz tényleg sokan vannak. Arra ott a műjég, és reméljük hamarosan befagy a Velencei-tó is. Utóbbiról aktuális információ a Velence város önkormányzatának a honlapján olvasható.

KESZTYŰT HOZZATOK!

A pályán, bár senki sem ellenőrizte, de balesetvédelmi okokból kötelező a kesztyű viselete. Elesel, valaki átmegy az ujjaidon... brrr, jobb bele sem gondolni. Sajnos mi ezt nem tudtuk, bár szerencsére nem történt baleset, de soha többé nem követjük el ezt a hibát, hogy otthon felejtjük a kesztyűt.

FEBRUÁR VÉGÉIG NYITVA

Tavaly elég korán bezárt a pálya, de idén látva az igényeket, pár napja úgy döntött az Önkormányzat, hogy meghosszabbítja a nyitvatartást, így február végéig nyitva lesznek.

Árak, infók a galéria alatt

Az óbudai Szentlélek téren lévő korcsolya pálya több mint egy sportolási lehetőség, igazi közösségi tér, lehet forraltborozni, rétesezni... gázégős melegítők alatt beszélgetni.

Nyitva tartás:

2020. február 29-ig minden nap: 8.00- 22.00
Bérlés: 8.00-21.00


Árak:


Korcsolyázás: ingyenes
Gyerek korcsolya bérlés (22-36 méretben) 400 Ft/ó
Felnőtt korcsolya bérlés (37- 48 méretben) 600 Ft/ó
Fakutya bérlés 600 Ft/ó
Cipővédő 100 Ft/pár

További információ itt.