JoyNapok logo
Elérhető az Éva legújabb száma
most JOY-napok kuponfüzettel!
0 nap 0 óra 0 perc

Közeleg a nyár, és még nem tudod, hogyan oldd meg a gyerek felügyeletét? Ezeket a táborokat ne hagyjátok ki!

Borítókép: Közeleg a nyár, és még nem tudod, hogyan oldd meg a gyerek felügyeletét? Ezeket a táborokat ne hagyjátok ki! Forrás: Pexels / Anny Patterson
Alig múlt el a tavaszi szünet, de viharos sebességgel közeledik a nyár, sőt a jelenlegi időjárásnak köszönhetően olyan érzésünk lehet, mintha már be is köszöntött volna. Te tudod már, hogyan oldd meg gyermeked felügyeletét a nyári szünet alatt? A legmenőbb táborokat már meghirdették, és érdemes sietni, mert hamar betelnek a helyek. Ne aggódj, adunk pár tippet, ha nem tudod, melyiket válaszd!

Idén június 22. szombat lesz a nyári szünet első napja, mely egészen szeptemberig tart. Több mint 2 hónap, 10 hét, 72 nap, 1728 óra. Na, de ki számolja? A gyerekek biztosan nem, de dolgozó szülőként komoly kihívást jelenthet, hogy a nyári szünet időszakára megoldjuk a gyerekek felügyeletét úgy, hogy az tényleg minőségi idővel teljen.

Mivel üssük el az időt a nyári szünetben?

A család számára a legideálisabb opció mindenképpen az, ha te vagy a párod/férjed is ki tudtok venni több alkalommal pár napot vagy akár egy-egy hét szabadságot, hogy a betervezett nyaraláson kívül is együtt lehessen a család. De akár a hétvégékre is időzíthettek közös programokat, hogy biztosan legyen miről mesélni az óvodában vagy az iskolában a szünet után.

Kirándulás az állatkertbe

Ha valami izgalmas és mindenki számára szórakoztató programra vágytok, egy állatkerti látogatás tökéletes választás lehet. Budapesten a Fővárosi Állat- és Növénykert vár, de ha a Balaton környékén jártok, a Veszprémi Állatkertet is érdemes útba ejtenetek.

Piknik a kertben, este pedig közös tábortűz

Nincs is jobb program annál, mint a szabad levegőn tölteni az egész napot, sőt akár az estét is. Tűzzétek nyársra a szalonnát, vágjatok egy szelet kenyeret hozzá, és indulhat is a sütögetés!

Forrás: Unsplash / Tegan Mierle
A szünetben nem kell korán kelni, így egy esti sütögetés is jó program lehet.

Szuper programok a nagyszülőkkel

A nyári szünet az az időszak, amikor a gyerekeknek nem kell aggódni a korán kelés miatt, és az egész nap önfeledt játékkal telhet. Ki más lenne erre a legmegfelelőbb partner, mint a nagyszülők? Bár tudjuk, hogy ez nem minden családnál megoldható, de ha a szüleid már nyugdíjba mentek, akár több napra vagy egy-egy hétre is bevállalhatják a felügyeletet: a nagyszülők együtt vannak az unokákkal, a gyerekek jól mulatnak, a szülők pedig tudnak a munkára koncentrálni. Ez egy abszolút win-win szituáció!

Ha pedig mindenképpen dolgoznod kell, és már most azon agyalsz, hogyan táblázd be a 10 hetet a naptárodban, nézd végig a galériánkat! Adunk pár szuper tippet, hogy milyen nyári tábort válasszatok!