2020: A virtuális topmodellek forradalma

Borítókép: 2020: A virtuális topmodellek forradalma
Bemutatkozik az első mesterségesen megalkotott, digitális topmodell, akinek a kezdeti botrányai ellenére sikerült áttörnie a falakat az emberi idegenkedés páncélján.

Az instyle.hu összeállítása.

Ez már nem a távoli jövő, hanem a jelen. Ahogy arról korábban beszámoltunk, a koronavírus-járvány alig néhány hónap leforgása alatt örökre felforgatta a kifutók világát is, ahol már megjelentek az első virtuális technológiával létrehozott divatmodellek.

Az avatárok, a virtuális technológiával létrehozott divatmodellek jelensége évtizedek óta foglalkoztatja a sci-fi írókat és rendezőket. Arra azonban még nem volt példa, hogy virtuális influenszer diktálja a trendeket. Idáig. Most azonban ez megváltozott. Sőt, kijelenthetjük, hogy CGI-technológiával életre keltett sztár még sosem volt ennyire népszerű, legalábbis Ázsia határain kívül.

Shudu az első mesterségesen megalkotott, digitális topmodell, akinek a kezdeti botrányai ellenére sikerült áttörnie a falakat az emberi idegenkedés páncélján, és meghódítania a világot.

Habár sosem titkolta, hogy nem hús-vér nő, amikor először bemutatkozott egy rúzsreklámban, sokak szimpátiáját elnyerte, hogy fekete nőként befutott a divat világában, majd amikor tudatosult a rajongóiban, hogy csak számítógéppel létrehozott illúzió, még többen felháborodtak arra hivatkozva, megfosztja a valódi, fekete modelleket a lehetőségektől. Tovább színesítette a történetet, amikor előbújt tervezője, Cameron-James Wilson, aki fehér bőrű.

Vajon milyen hatással lesz a jelenség a divat- és szépségiparra? Az érzékeny önképre — különösen a fiatalabb, kevésbé tudatos médiafogyasztók körében? Hamarosan kiderül.