#mutiazuzsit: Íme az első hét receptjei és bevásárlólistája!

van20percem,mutiazuzsit,recept Forrás: pinterest
Az evamagazin.hu #mutiazuzsit iskolakezdő kihívássorozatát szeptember 14-én útjára indítottuk beharangozónkkal, most pedig szeretnénk megosztani veled az első hét bevásárlólistáját és a recepteket!

Rendkívül izgalmas és változatos uzsonnákkal és ötletekkel jövünk majd a #van20percem #mutiazuzsit kihívássorozatában. 10 napos iskolakezdő kihívásunkban olyan ötleteket és recepteket osztunk majd meg veled napról napra, amelyekhez bevásárlólistát is kapsz, így nemcsak, hogy gondolkodnod nem kell majd azon, hogy milyen uzsit készíts a gyereknek – vagy akár magadnak –, de az sem fog gondot okozni, hogy megírd hozzá a bevásárlólistát!

Az első hét alapanyagai

  • Hétfő: 2 banán, 2-3 dl tej (növényi-, állati- vagy magtej), negyed csésze zabpehely, egy kanál mogyoróvaj, fahéj

  • Kedd: 1 szem krumpli, 1 kisméretű édesburgonya, 5 deka spenótlevél, 1 kis fej lilahagyma, 4 tojás, másfél deci tejszínhab, 10 deka reszelt sajt, olaj

  • Szerda: 1 édesburgonya, 1 kanál mogyoróvaj, 1 banán, fahéj, 1 avokádó, 1 citrom

  • Csütörtök: 5 dkg zabpehely, 5 dkg olívaolajos margarin, 5 dkg gluténmentes liszt, 2 ek barna cukor, 2 ek felaprított földimogyoró, 2 ek napraforgómag, 1 ek méz, 1 ek víz, 1 kk szódabikarbóna

  • Péntek: 1 darab banán, 2 egész tojás, fahéj (ízesítéshez – elhagyható), méz, gyümölcs, tejszínhab (tetszőleges feltétnek, elhagyható)
Az első hét bevásárlólistája összesítve

1. NAP: banános smoothie

banános smoothie,recept,mutiazuzsit
Forrás: pinterest

Készíts tápláló banános smoothie-t reggelire vagy uzsonnára, amit a gyerkőc akár egy kulacsban is magával vihet! A banános smoothie receptjéért kattints a linkre!

2. Nap: Zöldséges miniomlett

frittata,miniomlett,zöldséges omlett,mutiazuzsit
Forrás: pinterest

Készíts zöldséges miniomlettet a gyerkőcnek tízóraira. Még csak nem is kell korábban kelned hozzá, hiszen mindent össze lehet rámolni előző este is. A receptért kattints a linkre!

3. NAP: Édesburgonya-pirítós

uzsonna,édesburgonya-pirítós,mitiazuzsit,van20percem
Forrás: Nóri/Éva magazin

Szereted a percek alatt elkészíthető reggeliket, vacsorákat és uzsonnákat, az egészséges könnyű fogásokat? Szeretnéd, ha a csemetéd minél több zöldséget enne? Esetleg van gluténérzékeny családtagod? Akkor ezt az édesburgonya-pirítóst imádni fogod! A receptért kattints a linkre!

4. NAP: Magos ropogós

mutiazuzsit,uzsonna,magos ropogós,uzsi,recept
Forrás: éva magazin / john paul urizar / acpsyndication.com

Tízórainak, uzsonnának, vendégségbe és kirándulásra is tökéletes ez az édeskés, ugyanakkor egészséges nasi. Azonban egy tanácsot érdemes megfogadnod, ha elkészítenéd: mindig minimum dupla adaggal indíts! A receptért kattints a linkre!

5. NAP: 3 összetevős egészséges palacsinta

uzsonna,mutiazuzsit,van20percem,palacsinta
Forrás: inspiredtaste.net

Mit szólnál ha ezentúl nem kéne annyit szöszölnöd a palacsinta tésztájának elkészítésével – és ha ezentúl egyetlen egyszer sem rontanád el? Jól hangzik, ugye? És arról még nem is szóltunk, hogy ez a recept szigorúan csak 2 összetevőből áll, a harmadikat rád bízzuk, hogy beleteszed-e.