Egészséges palacsinta 3 összetevőből

Borítókép: Egészséges palacsinta 3 összetevőből Forrás: inspiredtaste.net
A tökéletes reggeli, tízórai vagy uzsonna. Vagy akár desszert.

Mit szólnál ha ezentúl nem kéne annyit szöszölnöd a palacsinta tésztájának elkészítésével – és ha ezentúl egyetlen egyszer sem rontanád el? Jól hangzik, ugye? És arról még nem is szóltunk, hogy ez a recept szigorúan csak 2 összetevőből áll, a harmadikat rád bízzuk, hogy beleteszed-e. Ja, és azt mondtuk már, hogy nagyszerűen megfér szinte bármilyen diétával és nemcsak reggelire, hanem akár köztes étkezésként is szuper fogásnak számít?

Tulajdonképpen nem kell más hozzá, mindössze némi banán és tojás, az ízesítést pedig rád bízzuk. Kicsit az amerikai palacsintára hajaz egyébként, már ami az állagát és a tészta vastagságát illeti, az íze pedig a banán ellenére is semlegesnek mondható. 10 perc alatt bárhol összedobhatod, akár állj is neki!

Elkészítési idő: 10 perc
1-2 személyre
Egészséges palacsinta 3 összetevőből
Hozzávalók
  • 1 darab banán
  • 2 egész tojás
  • fahéj (ízesítéshez - elhagyható)
  • méz, gyümölcs, tejszínhab (tetszőleges feltétnek, elhagyható)
1. lépés
A banánt megpucolom és egy kis tálban villával szétnyomkodom. Ha kicsit keményebb, jól jöhet egy botmixer a pépesítéshez.
2. lépés
Beleütöm a két egész tojást és a villával homogénre elegyítem. Megszórom egy csipet fahéjjal, ha úgy van hozzá kedvem.
3. lépés
Egy serpenyőt felforrósítok és egy merőkanállal kimérek bele a folyékony masszából. 1-2 percig sütöm mindkét felét addig, amíg halványbarna nem lesz. Ha már kezd összesülni a tészta, könnyen megfordítható egy lapos fakanállal.
4. lépés
Tányérra szedem és ráhalmozok mindenféle finomságot. Például egy kiskanál mézzel végigcsurgatom, epret, málnát, vagy áfonyát szórok rá. Esetleg tejszínhabbal díszítem.