Vilmos herceg odafordult a gyászoló kislányhoz, és így szólt...

Borítókép: Vilmos herceg odafordult a gyászoló kislányhoz, és így szólt... Forrás: hellomagazine.com
Vilmos herceg talán még sosem beszélt ilyen közvetlenül és őszintén az édesanyjáról...

Vilmos herceg és Katalin hercegné a napokban meglátogatta a Child Bereavement UK Centre gyász centrumot Londonban, annak egy éves fennállása alkalmából. Vilmos, aki már régóta patronálja a szervezetet, nem csak beszédet mondott, hanem egyebek mellett egy kislánnyal is beszélgetésbe elegyedett.

A 9 éves Aoife és édesanyja társaságában foglalt helyet, majd meglepő őszinteséggel kezdett el beszélgetni a kislánnyal: "Tudod, hogy velem mi történt? Én is elveszítettem az anyukámat, amikor még nagyon kicsi voltam."- mondta a herceg. "Én 15 voltam, az öcsém pedig csak 12. Szóval még mi is gyerekek voltunk. Te szoktál beszélni az apukádról? Tudod, nagyon-nagyon fontos, hogy beszélj róla!"- tette hozzá.

A kislány anyukája, Marie azt nyilatkozta, hogy alig akart hinni a fülének, hogy a herceg az édesanyjáról beszél: "Nagyon érzelmes volt, türtőztetnem kellett magamat, hogy nehogy sírni kezdjek."-mondta az anya, majd hozzátette: "ha valamit megtanulnak ebből a napból a gyerekek, akkor az az, hogy bármennyire fáj is, vagy nehéz is emlékezni a szeretteinkre, de meg kell tanulnunk beszélni róluk."

"Én is elvesztettem az anyukámat, amikor még nagyon fiatal voltam..."
Vilmos herceg
Forrás: hellomagazine.com

Vilmos egy 12 éves gyászoló kisfiúnak is beszélt az elhunyt Dianaról, ahol hozzátette, hogy nagyon mérges volt, amikor 1997-ben megtudta a rossz hírt. A kisfiú édesanyja így emlékszik a beszélgetésre: "Elmesélte a fiamnak, hogy milyen nehéz volt neki 15 évesen szembesülni az anyukája halálával, hogy nagyon mérges volt, és nehezére esett beszélni róla. Nagyon közvetlen és őszinte volt."

Te szoktál beszélni az apukádról? Tudod, nagyon-nagyon fontos, hogy beszélj róla!
Vilmos herceg
Forrás: hellomagazine.com

Az alapítványt még 1994-ben, Diana hercegnő jelenlétében hozták létre, hiszen a szervezet fővédnöke Julia Sámuel, a hercegnő legjobb barátja volt. Vilmos 2009 óta támogatja a szervezetet. A herceg és a hercegné még egy "család támogató workshopon" is részt vett, ahol a gyerekek, a szülők és a gondozók közösen beszélgetnek az emlékeikről, érzéseikről.