Nem szereted a bort? Itt ronthatod el a dolgot
Nem a megfelelő bort választod
Az első és igazán fontos alapszabály, hogy nem minden bor egyforma. Ezzel együtt pedig a kezdeti rossz élményeid oka az is lehet pusztán annyi, hogy nem a hozzád passzoló fajtát kóstoltad. Ha fehérbort szeretnél inni, kezdetben inkább egy könnyebb, gyümölcsösebb tételt válassz, mint amilyen például a Olaszrizling. Ha pedig a vörösborok útján indulnál el, azt javasoljuk, hogy először egy magas szőlő-, de alacsonyabb alkoholtartalmú, ízesebb bor mellett tedd le a voksod. A testesebb fajták majd akkor kerüljenek sorra, ha már megtaláltad a közös hangot a borral.
Rossz ételekkel párosítod
Nem hiába írnak és beszélnek annyit a borok és fogások párosításáról, hiszen étel és ital megfelelő összhang esetén kölcsönösen hat egymásra. Ahogy megvannak a szabályok arra, milyen húshoz milyen tétel passzol, úgy előételek, zöldségek, halak, de akár fűszerek mellé is találhatunk ajánlásokat a szakértőktől. Érdemes utánajárnod ezeknek, mert könnyen lehet, hogy egy olyan este emléke alapján ódzkodsz a bortól, melyen rossz menüsorba illesztették be neked azt a pohár fehéret vagy vöröset.