Egy tökéletes este receptje: kedvenc sorozataink és borpárjaik

Borítókép: Egy tökéletes este receptje: kedvenc sorozataink és borpárjaik
Hogy mi a közös egy jó sorozatban és egy palack minőségi borban? Az, hogy mindkettő képes pillanatok alatt elcsábítani, aztán pedig kalandok hosszú során át magával sodorni bennünket. Ezt az élményt pedig lehet fokozni, sőt, akár duplázni is. Méghozzá úgy, ha kedvenc szériánk következő részét egy (vagy több) pohár bor kíséretében izguljuk végig. Lássuk a legjobb párosításokat ehhez!

Jóbarátok (Friends)

Ha van sorozat, amely sohasem megy ki a divatból, az a Central Perk kanapéját koptató csodálatos hatos végtelenül szerethető és századszorra is megnevettető története. Rachel, Monica, Pheobe, Chandler, Joey és Ross életre szóló barátságát a maga hétköznapi történeteivel is különleges varázs lengi körül, melyet nem lehet nem imádni, velük nevetni pedig egyenesen kötelező. A könnyed, fiatalos humor mellé pedig egy igazi klasszikust ajánlunk: borászatunk Olaszrizlingjét. Egy-két pohár ebből a kevés szénsavval dúsított játékos borból, és a „Na, mi a helyzet?” kérdésre máris tudjuk a helyes választ.

Rólunk szól (This is Us)

A Pearson család bámulatosan elemekre szedett, majd különböző idősíkokon újra összerakott történetének legnagyobb vonzereje, hogy folyamatosan érezzük: akár rólunk is szólhatna. A sokszor vidám, ám legalább annyiszor lelket facsaró eseménysor legfontosabb színterei a szürke, de annál szebb mindennapok – azok minden jól ismert örömével és bánatával együtt. Ezért is passzol hozzá tökéletesen a Dubicz borászat Mátra sorozatának Irsai Olivér tétele, mely köztudottan a hétköznapi beszélgetések legjobb kísérője.

OLVASS TOVÁBB!