Éjjel-nappal nyitva – Az 5 legjobb DIY boros programötlet őszre

Borítókép:  Éjjel-nappal nyitva  – Az 5 legjobb DIY boros programötlet őszre Forrás: Dubicz Borászat
2020 sok újat tanított nekünk. Többek között azt, hogyan kell azonnal újratervezni. De talán ennél is fontosabb tanulság, hogy a változásoknak két oldala van: miközben lehetőségek szűnnek meg, újak nyílnak a helyükben. Mit jelent mindez a bor nyelvére lefordítva? Nagyon egyszerű: nincs az a felfordulás, ami megakadályozhatna minket abban, hogy kedvenc nedűnket ünnepeljük.

Ha nem is nagy tömegekben, nagy múltra visszatekintő fesztiválokon, de magunk szülte ötletektől vezérelve is szuper programokon borozgathatunk. Ott, ahol minden elkezdődött: a természet lágy ölén, ami a legnagyobb bizonytalanság közepette is nyitva áll előttünk. Vedd magad mellé barátaidat, és hódítsátok meg az őszi tájat! A programötleteket mi adjuk hozzá.

Álljatok be szüretelni!

A fesztiválok mellett (vagy helyett) a szüret az egyik legautentikusabb őszi boros program. Felosztani egymás között a szőlőtőkéket, puttonyba gyűjteni a megérett fürtöket, aztán pedig bele-belekortyolni a frissen préselt mustba – élmény a javából. Olyan élmény, melyben akkor is részed lehet, ha a családban nincs egy borász sem. Vegyétek célba a legközelebbi hegyoldalt, melyet szőlőültetvények díszítenek, és keressetek egy portát, ahol épp szüretelnek. Biztos jól jön majd az önkéntes segítség.

Fortuna irányította bortúra

De ha már a hirtelenjében szervezett túráknál tartunk: úticélotok lehet tanulmányi jellegű is. Fogadjátok meg, hogy amíg kitart a jó idő, minél többet megtudtok a hazai borokról – méghozzá úgy, hogy elmentek egészen a forrásig. Írjátok fel hazánk 22 borrégiójának nevét egyesével cetlikre, dobjátok bele mindet egy kalapba, és húzzatok. Ami kijön, az lesz a következő állomás! De tessék készülni is rá: tudjatok meg minél többet a helyi termelőkről és adottságokról, mielőtt útra keltek.

OLVASS TOVÁBB!