Ősszel újragomboljuk!

Borítókép: Ősszel újragomboljuk!
Idén először külföldiek is indulhatnak a Gombold újra! Közép-Európa öltözéktervezési pályázaton.

A nagy sikerű pályázatot negyedik alkalommal hirdeti meg a Design Terminál, mely idén a pályázók körét tekintve is átlépte az országhatárt. A legfontosabb újdonság, hogy ettől az évtől kezdve a magyarok mellett a visegrádi országok (Csehország, Lengyelország és Szlovákia) tervezőinek is lehetősége nyílik a versenyen elindulni.


Fotó: InStyle/Sárközy Marianna

A pályázó a másik három ország kultúrájából inspirálódhat, feladata, hogy a kortárs divat legújabb trendjeibe illeszkedő, jellegzetesen közép-európai ihletésű pályamunkákat készítsen. Két kategóriában lehet indulni öltözék- illetve kiegészítőkollekcióval, melynek elbírálásáról egy ötfős nemzetközi zsűri dönt.

A Gombold újra! Közép-Európa idén kifejezetten a vállalkozó kedvű fiatalokra koncentrál, a szervezők a díjazást is ez alapján alakították ki: a 10 000 euró értékű „CEFD Visegrád Award” vállalkozásösztönző fődíjat a teljes mezőny legjobban teljesítő tervezői kapják, a szintén 10 000 euró értékű Design Terminál díjat pedig a legjobb magyar tervezője.

Idén nem csak a kreativitás, hanem a vállalkozói kompetenciák is előtérbe kerülnek. A korábbi gyakorlattól eltérően a pályázók személyisége, tervezett márkájuk és a szakmai életrajzuk is mérvadó lesz a pályázat során. További információk ide kattintva.