Online vásárolsz bort? Ezt az 5 tanácsot fogadd meg hozzá!

Borítókép:  Online vásárolsz bort? Ezt az 5 tanácsot fogadd meg hozzá! Forrás: Dubicz Borászat
Manapság már ki sem kell mozdulnunk otthonról, ha kedvenc borainkkal töltenénk fel az éléskamrát a hétvégi vendégfogadásra. És bár egy vinotéka polcai között sétálgatni mindig különös élmény, a jövő (de talán már a jelen is) az online beszerzéseké. De hogy borvásárlás terén ez jól is süljön el, adunk hozzá 5 tanácsot.

Felgyorsult (vagy éppen négy fal közé szorított) életünkben csak előkapjunk a mobiltelefonunkat vagy felcsapjuk a laptopot, és már rendeljük is, amire épp szükségünk van – legyen az élelmiszer, ruha vagy egy új karóra. Miért ne kerülhetne fel a bor is erre a listára?

A jó hír, hogy már felkerült, hiszen egyre több borászat indítja el saját webshopját, hogy ilyen módon is támogassa borai népszerűsítését. Ha tudjuk, melyik a kedvenc márkák, az online rendelés nem több, mint egyszerű ujjgyakorlat. De egészen más a helyzet, ha csak keresgélünk – új ízek, aromák, élmények után. Ilyenkor érdemes egy kicsit körültekintőbbnek lennünk. Ehhez adunk most 5 tanácsot.

1. Csak megbízható forrásból vásároljunk!

Érdemes egy kicsit körüljárni a kiszemelt borászatot, mielőtt vásárlásra adjuk a fejünket. Látogassunk el a weboldalára, nézzük meg, milyen képet fest róla a közösségi média, keressünk értékeléseket és visszajelzéseket. És engedjük, hogy a benyomásaink vezessenek minket. Egy nagy gonddal és igényességgel felépített, minőséget sugárzó összkép már jó kiindulási alap.

2. Vessük össze!

Találtunk egy tételt, amit szívesen megkóstolnánk? Mielőtt a virtuális kosarunkba pakolnánk, és célba vennénk vele a pénztárt, nézzünk körül egy kicsit. Keressünk hasonló borokat más borászatok kínálatában, vagy látogassunk el a borrégión belül más pincészetek weboldalára is. Noha az ár nem minden, a nagy különbségek beszédesek lehetnek.

TANÁCSAINK ITT FOLYTATÓDNAK!