A fesztiválborozás szabályai – Mit tegyünk és mit ne?
Fesztivál, buli, társaság, zene. Adott, hogy egy bizonyos mennyiségű alkoholt is esetlegesen elfogyasztunk a barátaink társaságában. A hangsúly jelen esetben a mennyiségen van. A fesztiválszezon általában júniusban veszi kezdetét és egészen augusztus végéig tart, tehát a teljes nyári időszakot felöleli, nyilván nem véletlenül. A szervezők szeretik bebiztosítani a jó időt (ami a legtöbb esetben még így sem garantált).
A legtöbb nyári fesztiválon egy-két nap biztosan beüt a kánikula, ami több fronton is összekuszálhatja az érzékszerveinket. Egyrészt sokkal több folyadékot igényel a szervezetünk, mint bármikor máskor, másrészt sokkal intoleránsabb is a külső hatásokat illetően. Az előbbi azért különösen érdekes számunkra, mert a jó hangulat mellett a folyamatos szomjúság is a kelleténél több alkoholos ital bevitelére sarkallhatja az embert. Érdemes tudatosan fogyasztanunk – egy pohár bor, egy pohár szénsavmentes ásványvíz. Tudjuk, hogy a nagy melegben igazán csábító a jeges fröccs gondolata, ugyanakkor az élmény csalárd reményekkel kecsegtet.