Nagy boros horoszkóp – milyen fajta passzol hozzád a csillagok szerint?

Borítókép:  Nagy boros horoszkóp – milyen fajta passzol hozzád a csillagok szerint? Forrás: Dubicz Borászat
Szerelem, karrier és az élet dolgai – az asztrológia szerint horoszkópunk sok mindent meghatároz bennünk és körülöttünk. Ez alól pedig az ízlésvilágunk sem kivétel. Lássuk, melyik csillagjegyhez milyen bor passzol igazán.

Bika

A Bika mindig stabilan áll a lábán. A hűség és a megbízhatóság a csillagjegyben születettek életében kiemelten fontos. Ezért is passzol kiválóan hozzájuk a Merlot, mely a maga kiszámíthatóságával épp azt a biztonságot képviseli, ami a Bikák számára mindenek felett álló.

Ikrek

Az Ikrek csillagjegyűek általában nagyon változatos, már-már kétarcú személyiségek. Ezen tulajdonság mellé pedig tökéletesen illik a sokféle ízvilágot felvonultató Sauvignon Blanc, hiszen míg néhány fajtája gyümölcsösebb, mások fűszeresebbek. Jelleméve tökéletesen passzol az Ikrek kifejező és kiszámíthatatlan jelleméhez.

Rák

A Rák jegyben születettek érzékenysége és időtállósága nagyon hasonlít a Pinot Noir tulajdonságaihoz. Ennek a borszőlőnek időre van szükség ahhoz, hogy megmutathassa igazi arcát, ugyanakkor ha megkapja a türelmet a „kivirágzásra”, a szőlő és az abból készült bor hűsége semmihez sem fogható. Az odaadó Pinot Noir fogyasztók pont ilyen lojálisak az élet minden területén.

Oroszlán

Az Oroszlán tüzes személyiségéhez kiválóan passzol egy fahéjas, fűszeres ízű Grenache szőlőből készült bor. Ez a fajta tökéletesen párosítható erős ízvilágú ételekkel, melyek többnyire az Oroszlánok kedvencei, vörös színe pedig jól illi a jegy szülötteinek hangulatvilágához.

Szűz

Az Olaszrizling klasszikus, gyengéd íze jó döntés egy Szűz számára. Nagy az összhang közöttük, leginkább azért, mert az édesség és a lágyság közös jellemzőjük.

Mérleg

A Syrah szőlőből készített borok legalább olyan merészek, mint a Mérleg csillagjegyben születettek. Utóbbiak elsőszámú küldetése: „boldognak lenni”, míg a Syrah borok pont ehhez segítik hozzá azokat, akik nekik szavaznak bizalmat.

TOVÁBB OLVASOK!