Fókuszban a boros címke! Így dekorálhatod vele otthonod

Borítókép: Fókuszban a boros címke! Így dekorálhatod vele otthonod Forrás: Dubic Borászat
Van, hogy egy üveg bor olyan benyomást tesz ránk, hogy sokáig szeretnénk emlékezni a palackból kiszabadult élményre. Erre hoztunk most három formabontó ötletet.

Amikor megpillantunk egy palack bort, óhatatlanul a megjelenése teszi ránk az első benyomást. Ebbe természetesen beletartozik a palack formája és színe is, de a „legütősebb” hatást mégiscsak a bor címkéje éri el. Ebben mi, a Dubicz Borászatnál különösen hiszünk, ezért is fektettünk nagy hangsúlyt ezen apró, de annál fontosabb elem megtervezésére. A munkánk pedig meghozta gyümölcsét, hiszen címkéink 2018-ban elnyerték a formatervezés Oscar-díját. Már csak ezért is érdemesek arra, hogy ők legyenek az az egy darabka, amit emlékként megőrzünk


Hogyan távolítsuk el a címkét?

Első lépésként azonban ehhez a címkét le kell választanunk a borosüvegről – természetesen úgy, hogy előbbi teljesen sértetlen maradjon. Nézzük ennek lépéseit!


1. Melegítsük elő a sütőt 150 Celsius-fokra, majd fektessük be a palackot a rácsra 10-15 percre.
2. Ha letelet az idő, egy fogókesztyű segítségével vegyük ki az üveget, és állítsuk egy hőálló felületre. Legyünk nagyon óvatosak! Annak ellenére, hogy a sütőt nem melegítettük fel annyira, amennyire sütésnél szoktuk, a palack maga tűzforró!
3. Fogjuk egy éles, nem recés konyhakést, és óvatosan válasszuk le vele a címke mind a négy sarkát.
4. Vegyük le a fogókesztyűt, de továbbra is legyünk nagyon óvatosak. Két ujjal fogjuk meg címke egyik sarkát, és kezdjük el lehúzni a papírt az üvegről. Ha mindent jól csináltunk, gond és sérülés nélkül le fog válni a helyéről.
5. Könnyen lehet, hogy a címke hátulja ragad még, ezért fektessük zsírpapírra. Ha pedig – korábbi alakjára emlékezve – össze is ugrana, vessük be a jó öreg vasalós módszert: két darab zsírpapír közé helyezve pihentessük néhány nehéz könyv alatt legalább egy hétig.
Ha ezekkel megvagyunk, kezdődhet is a munka izgalmas része! Nézzük, milyen kreatív, mutatós elemeket készíthetünk a boros címkéből.

A DEKORÁCIÓS ÖTLETEKÉRT KATTINTS IDE!