„A világ első észak-koreai instagramos fotói"

Borítókép: „A világ első észak-koreai instagramos fotói"
Megdöbbentő felvételeket készített egy fotós az okostelefonjával a világ legszigorúbb katonai diktatúrájában.

Észak-Koreába nem lehet csak úgy bemenni. Nagyon kevés külföldi él az országban, a hírügynökségek munkatársai is csak speciális engedélyek birtokában léphetik át a határt.

A szigorú, mindenre kiterjedően ellenőrzött körülményekhez képest óriási előrelépés volt, amikor idén januárban először hozhatták be külföldiek saját mobiltelefonjaikat az országba és azt is lehetővé tették, hogy az okostelefonnal mobilinternethez csatlakozhassanak – magyarázza David Guttenfelder amerikai fotóriporter, az Associated Press munkatársa. „Még egy résnyivel tágabbra nyílt az ablak Észak-Koreára" – lelkendezik a fotós, aki szerint a mobilhasználatot kedvezően érintő intézkedéseket egy későbbi enyhülés előszele is lehet. (Azért annak is örülnénk, ha nem fenyegetőznének annyit nukleáris fegyverekkel – a szerk.)

A fényképész a múlt héten posztolt először Észak-Koreában készült iPhone-felvételt – amit persze megfelelően ellátott instagramos speciális effektekkel – és látta el a#Pyongyang (Phenjan az észak-koreai főváros) hashtaggel (mikroblogokban használatos címkével).

Nézegess még sokkal többi instagramos észak-koreai fotót Guttenfelder oldalán!

A fotókat itt és itt találtuk.