Amiben a Bridgerton sorozat hazudik! 12 tény a régens és viktoriánus korszak életéből, ami ma már elborzasztóan hangzik

Borítókép: Amiben a Bridgerton sorozat hazudik! 12 tény a régens és viktoriánus korszak életéből, ami ma már elborzasztóan hangzik Forrás: Netflix
Mesélünk pár olyan történelmi tényt, ami segít egy kicsit jobban megismerni a Bridgerton történetének világát.

Idén tavasszal mutatták be a Netflix platformján a Sarolta királyné – Egy Bridgerton-történet című sorozatot, ezzel is enyhítve egy kicsit a rajongók várakozással teli izgalmát A Bridgerton család régóta várt harmadik évada.
A streamingszolgáltató egyik legkedveltebb sorozata kétségtelenül A Bridgerton család, a készítők pedig mindent meg is tettek azért, hogy lenyűgöző kosztümök és díszletek között idézzék meg a régens Anglia világát, azt a világot, ami a széria epizódjaiban minden túlzás nélkül káprázatosan romantikusan fest, ám a valóságban ez a történelmi korszak messze nem volt ennyire vonzó és fenséges. És ugyanez igaz a régenst követő viktoriánus korszakra is. Ezekről a dolgokról persze nem szólnak a képkockákra alkotott percek, így most mi mesélünk pár történelmi érdekességet. Következzen tehát 12 történelmi tény, ami nemcsak a Bridgertonból, de szinte az összes viktoriánus és régens korban játszódó alkotásból kimaradt!

A sorozat készítői a történelmi hűség kárára szívesen inspirálódnak egyébként napjaink trendjeiből is. Íme 6 rejtett popkulturális utalás A Bridgerton családban, amit a legtöbben ki sem szúrtak!

Az InStyle magazin írása.