Rengeteg pénzt megspórolhatsz, ha a spájz helyett a hűtőben tartod ezt a 6 ételt

Borítókép: Rengeteg pénzt megspórolhatsz, ha a spájz helyett a hűtőben tartod ezt a 6 ételt Forrás: pexels.com
Ideje kicsit átrendezni a dolgokat a kamrában.

Bevásárlás után te is csak bevágod a dolgokat a spájzba, és csak a legromlandóbbakat pakolod be egyből a hűtőbe? Ne csodálkozz, ha rád romlanak az ételek, mutatjuk, melyik az a hat, amelyiket érdemes inkább hidegben tárolnod.

1. Diófélék

Te is éreztél már festékszagot a kamrában, pedig azt aztán sosem szoktál ott tárolni? Könnyen lehet, hogy a romlott diófélék a felelősek a kellemetlen szagért, érdemes inkább bedobnod őket a hűtőbe, úgy akár egy évig is elállhatnak.

2. Szárított gyümölcsök

Egy bontott zacskó körülbelül 3-6 hónapig bírja, de 3-4 fokon akár egy évig is fogyasztható marad a szárított gyümölcs.

3. Vörösbor

Az okosok szerint 13 Celsius fokon érdemes fogyasztani ezt az italt. A vörösbornak nem tesz jót a nagy meleg, úgyhogy inkább dobd be a hűtőbe és fél órával fogyasztás előtt vedd ki.

4. Érett avokádó

A konyhapulton csak pár napig bírja, de ha egy kicsit hidegebb környezetbe kerül, akár tíz napig is eláll.

5. Érett banán

A banánnal ugyanez a helyzet, megspórolhatsz egy kis pénzt, ha bedobod a frigóba, mert úgy pár nappal meghosszabbíthatod az élettartamát. A héja lehet, hogy barnább lesz egy kicsit, de belül ugyanolyan friss marad.

6. Kukorica

Akkor jársz a legjobban, ha egyből a vásárlás után megfőzöd, de ha erre nincs lehetőséged, akkor tedd bele egy zacskóba, majd a hűtőbe, így meg fogja őrizni az édeskés ízét.

=68.ARAkkc93MD4gLxFWpPKayMZLUPvMvePqr9Qbhhs6dyL_xH6XSEkxso5ttNArd0RIYvKI3mXajMoebBX25y08VrMXiZoT76L5LrKZuGlTUxn2VAxPPJQOvspvJBehcYBCtTXLjTUnKnA2alC_bxqoRePp66Xa6x2UwU2VwraAxQNSCUu2VNNNlm_GjP3Tr0Qa5YU4fUMd&__tn__=-R" style=" " expiration-date=" "]