WAMP – a design vásár

Borítókép: WAMP – a design vásár
November 24-én WAMP dizájnvásár a Millenáris Teátrumban

November 24., 10.00-18.00 Millenáris Teátrum

A novemberi vásáron ismét közel száz tervező egyedi termékei várják a látogatókat. Magyar designerek ruhái, ékszerei, divatkiegészítői mellett, gyerekruhák, játékok, mesekönyvek is kaphatók lesznek, szokás szerint ismét jelentkezik a WAMP kézműves finomságokat kínáló gasztro szekciója, s jó néhány különleges programmal is készülnek a szervezők.

Ezen a vasárnapon mutatkozik be a Hónap Tervezője díj nyertese, Visy Dóri ékszertervező, akinek legújabb, téli kollekciójával itt találkozhat első ízben a nagyközönség. A sárga arany és feketére oxidált ezüst felhasználásával készült darabokat az aranysárga őszi falevelek és a már kopasz, földön heverő faágak ihlették. Dóri munkáit alapvetően a természet iránti rajongás, annak változatossága, esetlegessége inspirálja.


A családosokat a már jól ismert és új gyerekprogramok is várják. Ismét a WAMP vendége lesz a Recreativity újrahasznosított anyagokat felhasználó kreatív műhelyfoglalkozása, amelynek keretében most parafadugókból készülnek kiegészítők.
Első ízben találkozhatnak a látogatók a Zoom Műhellyel. A workshop elsősorban a 4-12 éves korosztálynak szól, s régi deszkákból, megunt játékokból készülnek majd ékszertartók, nyakláncok.

Először a WAMP-on lesz megvásárolható Gellért Emese - Marcus Goldson - Gwen Jones A CSODÁLATOS VILLAMOS - THE MAGIC TRAM című kétnyelvű kötete, amelyből kiderül, hogy mit tesz egy kígyó, ha túl hosszúra nőtt. A szerzők a helyszínen dedikálnak.


A Cerkabella Kiadó szintén a design vásáron mutatja be vadonatúj Tejbegríz című irodalmi-szakácskönyvét, amelyben kortárs magyar szerzők írásaihoz Mautner Zsófia írt recepteket és Kismarty-Lechner Zita készített illusztrációkat. 15.00 órai kezdettel dedikálást és kötetlen beszélgetést is szervez a kiadó, amelyen a kötet szerkesztője, illusztrátora és a receptek megálmodója mellett többek között Kukorelly Endre, Lugosi Viktória, Mészöly Ágnes, Varró Dániel és Zalán Tibor is ott lesz.


16.00 órától a Cellux Csoport újrahasznosító üzeme lép működésbe.

Bővebb információ és részletes program: www.wamp.hu
www.facebook.com/wampdesignvasar