Gyógyír a sebekre: kórházakat támogat az Oriflame

Borítókép: Gyógyír a sebekre: kórházakat támogat az Oriflame
Nagyon sokan, nagyon sokféleképpen vették ki a részüket a koronavírus elleni küzdelemből, a frontot azonban az egészségügyi dolgozók tartották. Az Oriflame közel 10 millió forint értékben 5 ezer szappannal, testápolóval, arckrémmel és tusolókrémmel köszönte meg önzetlen és kitartó munkájukat. Dr. Szlávik János, a Dél-pesti Centrumkórház, Országos Hematológiai és Infektológiai Intézet osztályvezető főorvosa szerint a mostanihoz hasonló összefogásra korábban még nem volt példa.

Sok más, felelősen gondolkodó márkához hasonlóan az Oriflame is mindent megtett azért, hogy a járvány alatt is megfelelő körülményeket biztosítson a munkatársainak, és a vásárlók is biztonságosan kaphassák kézhez megrendelt termékeiket. A svéd márka csapata azonban úgy gondolta, ennél többet is tehetnének, ezért elhatározták: június első hetében 5 ezer szépségápolási terméket osztanak szét a hazai orvosok, nővérek, asszisztensek és ápolók között – csaknem 10 millió forint értékben. „A veszély enyhülésével kötelességünknek éreztük, hogy köszönetet mondjunk az egészségügyi dolgozóknak fáradhatatlan és odaadó munkájukért" – mondta Kardics Beáta, az Oriflame Magyarország marketingvezetője.

Az arckrémet, szappant, balzsamot, testápolót és tusolókrémet tartalmazó csomagokat azok a budapesti intézmények kapták, melyeket a járvány a legintenzívebben érintett: a Dél-pesti Centrumkórház Országos Hematológiai és Infektológiai Intézete, az Észak-Közép-budai Centrum Új Szent János Kórház és Szakrendelője, valamint az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet. A szeretetcsomagokba olyan, organikus forrásból származó higiéniás termékeket válogattak, amelyeket az Oriflame kifejezetten a túlságosan igénybe vett bőr ápolására, táplálására fejlesztett ki. Használatukkal az egészségügyi dolgozók is visszakaphatnak valamennyit abból a törődésből, amit mindannyiunknak adtak.

Pontosan erről, a felelősségteljes gondolkodásról és gondoskodásról szól az Oriflame, amit a svéd márka több mint 50 éve képvisel. „Mi az Oriflame-nél a kezdetektől fogva hiszünk a közösség erejében. Abban, hogy együtt nemcsak saját magunkon segíthetünk, de egymás életét is szebbé varázsolhatjuk. Az egészségügyi dolgozók pedig éppen ezt tették. Hálásak vagyunk érte" – fogalmazott Kardics Beáta.

Az összefogást emelte ki Dr. Szlávik János is, amikor a kórház dolgozói nevében átvette a cég csomagjait. A járvány kirobbanása óta olyan mértékű szeretetben van részük, amelyre egyáltalán nem számítottak. „Minket dolgozókat is megvisel a járvány mind fizikailag, mind szellemileg, mind pedig lelkileg. A pandémia kezdete óta azonban korábban soha nem tapasztalt figyelmet és támogatást kapunk az emberektől: pénzbeli adományok, szakmai eszközök, meleg- és hidegétel csomagok, virágok, kozmetikai szerek és a legkülönbözőbb felajánlások érkeznek felénk. Rendkívül sokat jelent számunkra, hogy a megfeszített munkatempó és a túlórák közepette mégis érezzük, hogy nem egyedül küzdünk meg a járvánnyal, hanem rengetegen támogatják és segítik a munkánkat, segítenek embernek maradni" – mondta Dr. Szlávik János.

A képen balról: Dr. Kiss-Dala Noémi, Dr. Szlávik János, Kardics Beáta

A kórházak a járvány ideje alatt még nagyobb hangsúlyt fektettek a higiéniás előírások betartására. Védőfelszerelések tetőtől talpig, naponta többször cserélve, szigorú beöltözési szabályok és a korábbinál is alaposabb kézfertőtlenítés jellemezte a mindennapjaikat. „Ezúton is köszönjük szépen a termékfelajánlást, amelynek nagy hasznát fogjuk venni a mindennapi életünk és munkánk során, hiszen a járvány elleni védekezés a személyes higiéniánál kezdődik" – hangsúlyozta Dr. Kiss-Dala Noémi, a Dél-pesti Centrumkórház Országos Hematológiai és Infektológiai Intézet osztályvezető helyettese.