Hogyan készítsd fel a gyomrod meg a májad egy ivós estére?

Borítókép: Hogyan készítsd fel a gyomrod meg a májad egy ivós estére? Forrás: Dubicz Borászat és Szőlőbirtok
Mit egyél ivás előtt? Örökérvényű kérdés, hogy mit érdemes és mit nem érdemes fogyasztanunk, mielőtt italozásra adnánk a fejünket. Bizonyos ételekkel ugyanis megelőzhetjük az esetlegesen kialakuló későbbi problémákat és a másnaposságot. Következzenek jól bevált tippek kezdőknek és haladóknak.

Amennyiben hosszabb, éjszakába nyúló italozásra készülünk (mert ugye itt az esküvői és a fesztiválszezon), érdemes jó előre gondolkodnunk az elfogyasztandó ételeket illetően. Kivételesen most nem az éjféli töltött káposztára és a hajnali életmentő hamburgerre gondolunk. Mielőtt elindulnánk életünk legnagyobb bulijába, mindenképpen érdemes egy kis kenyeret elmajszolnunk, rajta vagy mellette néhány kanál olajjal, ez ugyanis kellően kibéleli a gyomrunkat, és lassítja az alkohol gyomorfalon át történő felszívódását. A legjobb, ha összekötjük a kellemeset a hasznossal: vegyünk egy kevés friss rozmaringot, aprítsuk fel, és keverjük el extra szűz olívaolajjal. Már csak egy friss, ropogós bagettre lesz szükségünk, és voilá! Kész is a tökéletes előétel. Az igazi ínyencek készíthetnek mellé sajt- és sonkatálat is, így maximalizálva az élvezeteket.

A FOLYTATÁSÉRT KATTINTS IDE!