JoyNapok logo
Elérhető az Éva legújabb száma
most JOY-napok kuponfüzettel!
0 nap 0 óra 0 perc

Az 5 leggyakoribb betegség, ami szexszel terjed: van, aminek alig van tünete

Borítókép: Az 5 leggyakoribb betegség, ami szexszel terjed: van, aminek alig van tünete Forrás: Getty Images
Jobb ha tisztában vagy vele, mire kell nagyon ügyelni, ha szeretnéd megúszni ezeket a betegségeket.

Az a helyzet, hogy amikor a szexuálisan terjedő betegségekről, fertőzésekről van szó, a legtöbb ember nem sejti, hogy ő maga is elkapott valamit, csak éppen tünete nincsen. Sok olyan szexuálisan terjedő betegséget ismerünk, amelyeknek alig vagy egyáltalán nincsenek tünetei, ha azonban nem kezelik őket, könnyedén károsíthatják a reproduktív egészséget, a termékenységet.

Szexuális úton terjedő betegségek, amelyek nem okoznak tüneteket

Számos szexuális úton terjedő betegség létezik, amelyek jelentkezhetnek tünetekkel vagy tünetmentesen is. A tünetekkel járó fertőzéseket könnyen fel lehet ismerni, ezért a kezelésük, a gyógyításuk jóval könnyebb. A tünetmentes betegségeket azonban nehezebb diagnosztizálni, hiszen, ha nincs panasz, a beteg nem jelentkezik szűrővizsgálatokra. A Health Shots magazin éppen ezért készített interjút Dr. Shalini Vijay-jal, a Motherhood Hospitals vezető nőgyógyászával, aki elárulta, melyik az 5 leggyakoribb ilyen betegség!

Nézd meg galériánkban, melyek ezek a betegségek!

Gondoltad volna, hogy vannak olyan ételek és italok, amik nagyon káros hatással vannak az agyra? Most kiderült, mik ezek a neurológusok szerint: