4 dolog, ami rossz hatással van a memóriára
Néhány étel serkenti az agyműködést, egyúttal pedig a memóriára is kifejezetten jó hatással van. A szakemberek szerint a kurkuma és a kávé is pozitív hatással van az emlékezőkészségre, de vannak ételek és italok, amik viszont rontják a memóriát. Az alábbiakban utóbbiakat szedtük listába, mérsékeld a fogyasztásukat, akkor biztosan nem lesz bajod.
Feldolgozott sajtok
Főleg az amerikai típusúval kell vigyázni, illetve a mozzarellarudakat sem érdemes túlzásba vinni. Nem túl agybarát ez a fajta élelmiszer, mert növeli az Alzheimer-kór és a demencia kialakulásának kockázatát.
Sör
Ne vidd túlzásba az italozást nyáron se, mert hosszú távon komoly károkat okozhatsz magadnak. Egy nagyobb dorbézolás során akár 800-1100 kalóriát is bevihetsz, ráadásul az alkoholban található nitritektől nagyobb eséllyel teszed ki magad Alzheimer-kórnak.
Popcorn
Rossz hírünk van a mozifanatikusoknak is, kedvenc nasijuk ugyanis elég sokat árt az agynak. A pattogatott kukoricában található diacetil egy olyan vegyi anyag, ami kifejezetten rossz hatással van a memóriára.
Feldolgozott húsok
Nagy általánosságban kijelenthető, hogy minden, ami feldolgozott az káros az egészségre, úgyhogy próbáld meg keretek közé szorítani a füstölt sonka, bacon és a pulyka fogyasztását. Az ezekben található nitrozamin hatására a máj olyan zsírokat választ ki, melyek károsítják az agyműködést.