Korunk antihősnője most már a Vogue címlapján is

Borítókép: Korunk antihősnője most már a Vogue címlapján is
Lena Dunham a Vogue-on! UPDATE: tényleg túl lenne retusálva?

Lena Dunham, a Girls (Csajok)című tévésorozat túlsúlyos, pattanásos kitalálója és főszereplője a Vogue című high-end divatmagazin februári borítóján tündököl pöttyös blúzban és füstösre sminkelt szemekkel. Íme:

A címlapfotót és a lapban található divatanyag képeit ki más, mint Annie Leibovitz készítette. Namármost (figyelem, update következik!) a Daily Mail hosszan elemzi, túllépte-e a címlapfotó és a divatanyag a retusálás „megengedett" korlátait. Azt állítják, a magazin belsejében található egyik képen gyanúsan nem látszik Lena egyik karja,


fotó: Vogue / Annie Leibovitz

...illetve hogy a címlap csak az író-színész arcát mutatja, míg a csinosabbnak tartott modellek egész alakos kép formájában szerepelnek a Vogue borítóin, amit a Daily Mail, illetve az általa idézett blogok szintén gyanúsnak találnak.

Akárhogy is, Lena örülni látszik a fotósorozatnak: twitteroldalán megköszönte a Vogue-nak a lehetőséget. Nem csoda, hiszen atény, hogy Lena több más világhírű magazin utánmost éppen a finnyásságáról híres Vogue címlapjára került, amelyen eddig valószínűleg nem sok 36-osnál nagyobb méretű modellt láthattunk, nos, ez jelent valamit. Új szelek fújnak? Változik a nőideálról alkotott képünk? Vagy Lena egyszerűen annyira menő, hogy még a Vogue sem kerülhette meg?

A Girls című tévésorozat, amely két Golden Globe-díjjal és számos Emmy-jelöléssel dicsekedhet, huszonéves New York-i lányok életét mutatja be, akik tengnek-lengnek, időnként elvállalnak valami munkát és fölöttébb mocskos a szájuk. Lena Dunham nem csak a tévében és a díjátadókon, de a közösségi médiában is tarol: twitter-oldalán 1,3 millió követője van. Az Éva 2013. szeptemberi számában részletesen foglalkozott a Girls-jelenséggel, és itt találhatjátok kedvenc tweetjeinket Lenától.

A Vogue divatanyagában fel-felbukkant Adam Driver is, Lena partnere a Csajokban, aki már a Vanity Fairben és egy-két reklámban is feltűnt modellként.


Fotó még mindig: Vogue /Annie Leibovitz