4 hasznos tanács kézápoláshoz

Borítókép: 4 hasznos tanács kézápoláshoz
A kéz mutatja meg legpontosabban az emberek korát. Mi ebből is tudunk csalni! :)

Szerencse, hogy – ellentétben többi testrészünkkel, melyre rengeteg pénzt, időt és energiát kell fordítanunk – az elhanyagolt kéznek mindössze egy gyors manikűrre van szüksége, és máris megszépül. Talán nem is létezik más kozmetikai kezelés, amely ilyen kis költséggel ilyen nagy felüdülést hoz. Kis semmiség, mégis sokat számít!

Szóval itt jön 4 hasznos tanácsunk a kézápoláshoz:
1. Próbálj ki egy ízlésedhez képest vadabb, markánsabb színű körömlakkot, és figyeld meg, milyen szexinek és magabiztosnak érzed majd magad. Ez a lakk olyan, mint a melltartód csipkepántja, amely csak akkor látszik, ha nyújtózol egyet, vagy a térded, amely csak akkor villan elő, amikor kiszállsz az autóból.
2. A rövid, ápolt köröm olyan, amilyen a klasszikus bubifrizura: kortalan és mindig divatos. Távolítsd el a töredezett körömvégeket (akárcsak a foszladozó hajszálvégeket), hogy megelőzd a további berepedést, hasadást. A körmök hosszát körömollóval a legjobb levágni, a maradékot pedig óvatosan, a köröm növésével megegyező irányban tanácsos formálni körömreszelővel.
3. A körömágy bőre akkor szép, ha kellően hidratált. Áztatás után vess be egy finom bőrradírt, majd told vissza a körömágyat védő bőrt, végül pedig masszírozd be ujjaidat hidratáló olajjal. A körömágy bőre véd a baktériumoktól és a fertőzésektől, ezért bánjunk óvatosan a bőrvágó ollóval, lehetőleg csak végszükségben használjuk (még mindig jobb, mint lerágni a bőrt).
4. „Rengeteg nővel találkozom, akiknek fantasztikus a bőre, ám a kezük tönkreteszi az összhatást” – mondja egy manikűrös, és arra buzdít, hogy nyissunk új frontot az öregedés elleni küzdelemben, szálljunk harcba a kezünkért. A napozás után maradt foltok és a ráncok hatékonyan kezelhetők olyan bőrradírral, pakolással vagy kézkrémmel, amely öregedés elleni összetevőket, például antioxidánsokat vagy 15 faktoros napvédőt tartalmaz.

Az ápolt köröm újabb ajtót nyit a nőknek akár az igazi luxusra is. A gondos lakkozás személyes és bensőséges örömöt szerez, és nem a férfiaknak szól, hanem nekünk, magunknak. Mivel a kezünk mindig szem előtt van – ellentétben a legtöbb testrészünkkel –, nagy műgonddal ápoljuk és ékesítjük. Még egy fontos szempont: miközben életünk egy merő káosz (hol a táskám? hol a gyerekem táskája? hol a gyerekem?), karbantartott körömágyunk és csillogó Rouge Noirunk átmenetileg meggyőz minket arról, hogy még mindig a helyzet magaslatán állunk.

Érdekes, de figyeljétek meg: az olyan nők, akik gyakrabban nézik a tőzsdei híreket, mint adivatmagazinokat, jobban átérzik egy jól időzített manikűr lényegét. Ők – mi – az ápolt kézben látjuk – látják – annak bizonyítékát, hogy még fennáll az egyensúly a karrier és acsalád között, és nem is látszik az erőlködés.
Ki ne fizetne ezért az egyszerű örömforrásért, ha egyszer ilyen csodákra képes?